Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Zlatá medaile pro pivo Klášter a dvě bronzové pro Lobkowicz Premium

Co se píše o pivovarech a pivu


Zlatá medaile pro pivo Klášter a dvě bronzové pro Lobkowicz Premium

[čtvrtek, 7. červen 2012]

Kvasnicové pivo Klášter excelovalo na Slavnostech piva v Českých Budějovicích. O víkendu zvítězilo v prestižní degustační soutěži Pivo České republiky 2012, která je každoročně nedílnou součástí slavností. Na stejné soutěži sklízela vavříny také piva Lobkowicz Premium a Lobkowicz Premium Nealko, která si odvezla po bronzové medaili.

Odborná porota složená z kvalifikovaných expertů z českých pivovarů tak potvrdila výjimečnou kvalitu piva Klášter, ležáku Lobkowicz Premium i jeho nealkoholické varianty Lobkowicz Premium Nealko.

Mám velkou radost, obzvlášť v širším kontextu. Naše piva letos vyhrávají, co se dá. V únoru získal Klášter Premium Zlatou pivní pečeť 2012, Klášter Světlé získalo Stříbrnou pivní pečeť 2012 a Klášter Ležák se stal nejlepší jedenáctkou v soutěži Zlatý pohár PIVEX – PIVO 2012. A teď toto významné ocenění pro naše kvasnicové pivo,“ uvedl Zdeněk Prokůpek, sládek Pivovaru Klášter.

Anonymní degustační soutěže se letos zúčastnilo 280 piv z 52 pivovarů. Vzorky byly zařazeny do 17 kategorií, odborníci je ochutnávali od středy 30. 5. do pátku 1. 6. 2012.

Klání Pivo České republiky 2012 se letos uskutečnilo již po 16., záštitu nad ním převzali hejtman Jihočeského kraje a primátor Statutárního města České Budějovice.

Pivo Klášter se vyrábí z prvotřídních surovin za použití tradičních výrobních technologií. Důležitou roli hrají také nezaměnitelné přírodní podmínky – velmi kvalitní voda a především historické sklepy vytesané hluboko ve skále pod pivovarem, kde pivo při optimální teplotě kvasí a dozrává. Piva v závěru výrobního procesu nejsou tepelně upravována pasterizací. Nepřípustná je také intenzifikace výroby pomocí CK tanků nebo ředění piva vodou na požadovanou stupňovitost.

Prémiový ležák Lobkowicz je tradiční české pivo pyšnící se charakteristickou lahodnou chutí a harmonií mezi plností a hořkostí. K jeho výrobě se používají výhradně kvalitní suroviny tuzemského původu - český chmel odrůd Žatecký poloraný červeňák a Premiant, český slad vyrobený pouze z ječmene odrůdy Bojos a voda z jihočeského hlubinného jezera, to vše za použití vlastního historického kmene kvasnic. Neobsahuje žádné chmelové extrakty či jiné náhražky, navíc je to opravdová nešizená dvanáctka vařená na stupňovitost 12,2 %. Lobkowicz Premium získal řadu dalších ocenění – například na Australian International Beer Awards 2011 nebo na soutěži Zlatý pohár PIVEX – PIVO 2011.

Nealkoholické pivo Lobkowicz Premium se vyrábí z křišťálově čisté vody z podzemního jezera, českého, bavorského a karamelového sladu a chmele odrůd Žatecký poloraný Červeňák, Premiant a Cascade, s použitím vlastního kmene kvasnic. Výsledkem je osvěžující pivo plné chuti, které se velmi blíží chuti klasického piva a které má zároveň fyziologicky vyvážené složení. Obsahuje přírodní antioxidanty, má nízký obsah sodíku a není uměle přislazováno. Díky velmi nízké energetické hodnotě je optimálním nápojem pro všechny zastánce zdravého životního stylu. Lobkowicz Premium Nealko nedávno obhájilo loňské prvenství v testu nealkoholických piv motoristického magazínu Auto Tip a úspěchy sklidilo také v dalších degustačních soutěžích – např. ZLATÝ POHÁR PIVEX – PIVO 2012, Pivo České republiky 2011, Australian International Beer Awards 2011 Zlatý pohár PIVEX – PIVO 2011.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI