Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Holba získala další medaile za jedinečnou chuť

Co se píše o pivovarech a pivu


Holba získala další medaile za jedinečnou chuť

[pondělí, 4. červen 2012]

Stříbrnou a bronzovou medaili udělila porota degustační soutěže Holbě Kvasničák a Holbě Šerák na 16. ročníku Slavností piva v Českých Budějovicích. Celkem tady odborníci hodnotili 320 piv z produkce 52 pivovarů v 17 kategoriích.

Holba Šerák obhájila medaili mezi světlými ležáky v silné konkurenci 33 piv známých značek. V soutěži kvasnicových piv, kde se letos utkalo 36 piv z produkce minipivovarů i velkovýrobců, Holba Kvasničák získala stříbrnou medaili. Jde o další v řadě ocenění, které Holbu řadí mezi nejlepší česká piva.

Těší se velké oblibě nejen u degustátorů, ale především u konzumentů. Důvodem je především její osobitá chuť a stabilně vysoká kvalita. K celkové charakteristice piva Holba dále patří výborný říz, vyšší hořkost a také vysoká pitelnost, kterou se vyznačují tradičně vařená piva, zatímco europivům chybí.

Holba se už 138 let vyrábí klasickým způsobem výroby podle tradičních receptur, a tím získává svoji jedinečnost. Dnes je kvalita piva samozřejmostí, a co konzumenti žádají, je chuťová odlišnost. A právě díky tomu zájem o hanušovickou Holbu každý rok roste. Loni odbyt Holby narostl o 11 procent na 336 tisích hl a letošní výsledky zatím ukazují na další nárůst produkce a rozšíření značky do nových oblastí v rámci republiky.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI