Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovarská čtvrtka nabývá na popularitě. Letošní 15.ročník absolvovalo rekordních 3238 osob.

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovarská čtvrtka nabývá na popularitě. Letošní 15.ročník absolvovalo rekordních 3238 osob.

[středa, 30. květen 2012]

Poprvé v historii tak počet účastníků překročil tři tisíce. Ve srovnání s loňskem je to o 475 turistů více a poslední ročníky ukazují, že popularita pivovarského pochodu každý stále roste. Potkávají se na něm turisté z celé republiky, aby pokořili desítky kilometrů na 7 trasách.

Pivovar Holba je připravil ve spolupráci s Klubem českých turistů v Šumperku. Největší zájem byl tradičně o ty méně náročné v délce 10 km přes Nový hrad a 12 km kolem Zámečku, kde turisty nadchl zajímavý program.

Podle dávné legendy tady totiž Sv. Kryštof pomáhal dostat se poutníkům přes vodu. Je totiž jejich patronem a stejně tak i řidičů. V sobotu si turisté legendu připomněli a kdo úspěšně přeskákal potok s malým Sv.Kryštofem v rukou, byl odměněn ručně vyklepaným medailonem s grafikou Sv. Kryštofa.

Příjemně nás to překvapilo a oceňujeme důvtip organizátora. Jde o zajímavý příběh, který s nadšením poslouchali nejen děti, ale i dospělí. Čtvrtkou jsme doslova nadšeni a příští rok jdeme znovu“, říká Mirka ze Zábřehu, která pochod absolvovala s manželem a 3 dětmi.

Všechny trasy vedly krásnou přírodou v bezpečně schůdném terénu. Letos přálo i počasí a účastníci ocenili výbornou organizaci i výbavu na pochod. Startující dostali mapu pro správnou orientaci, poukázky na občerstvení a kupon do tomboly. Nádherné počasí a vidina orosené Holby „tlačila“ účastníky k cíli, takže někteří letos zaznamenali svůj osobní časový rekord.

Už kolem poledne dorazili do cíle první turisté z nejkratších tras. V pět odpoledne se sešli na nádvoří pivovaru všichni, aby zapili našlapané kilometry ryzím pivem z hor. Ocenili příjemnou zábavu s hudbou a především možnost podívat se do pivovaru. Tradičně nechyběla ani tombola. Její výherce letos z pivovaru neodcházel pěšky, ale odjížděl na značkovém horském kole.

Tisková zpráva


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI