Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Ochutnejte REFRESH, pivo smíchané půl napůl s limonádou

Co se píše o pivovarech a pivu


Ochutnejte REFRESH, pivo smíchané půl napůl s limonádou

[středa, 9. květen 2012]

Česká společnost Pivovary Lobkowicz v těchto dnech uvádí na trh novinku nazvanou REFRESH [čti refreš]. Jedná se o pivo smíchané půl napůl s limonádou, které připravili v Pivovaru Černá Hora na Blanensku. A to hned ve dvou příchutích.

Pivovary Lobkowicz tak reagují na vysokou poptávku po ovocných pivech s nízkým obsahem alkoholu, tzv. radlerech. „Míchané nápoje REFRESH obsahují jen 2,2 % alkoholu, takže výborně osvěží obzvláště v horkých letních dnech. Zároveň si ale uchovávají jemnou pivní hořkost,“ uvedl Vlastimil Zedek, sládek černohorského pivovaru.

Spotřebitelé mohou ochutnat REFRESH ve dvou ovocných variantách – brusinka s grepem a limetka s pomerančem. Ta první spojuje příchuť grapefruitu a příjemně kyselé brusinky, v té druhé se snoubí osvěžující chuť limetky a šťavnatého pomeranče. Při jejich výrobě nejsou použita umělá barviva.

Anglický výraz REFRESH v češtině znamená osvěžit, občerstvit, vzpružit, což se pro nízkoalkoholické osvěžující ovocné pivo perfektně hodí,“ uvedl Libor Navrátil, marketingový ředitel skupiny. Nápoj je určen zejména pro ženy a mladé lidi, kteří se pivu doposud vyhýbali zejména pro jeho hořkost.

REFRESH se vyrábí z černohorského ležáku, ke kterému je v poměru 1:1 přimíchána ovocná limonáda. Díky tomu, že pivovar v Černé Hoře v zimě rozšířil výrobu o zařízení na míchání sirupů, vyrábí se limonády určené pro míchaný nápoj přímo v pivovaru.

Pivovary Lobkowicz nabízejí míchaný nápoj REFRESH ve skleněných lahvích o objemu 0,33 l a v sudech o objemu 20 l. Prodejní cena v restauracích se předpokládá kolem 25 Kč za půllitr.

Tisková zpráva

Ochutnejte REFRESH,  pivo smíchané půl napůl s limonádou [p261]

Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI