Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovarská čtvrtka letos odstartuje 26. května. Už dnes má 700 registrovaných účastníků.

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovarská čtvrtka letos odstartuje 26. května. Už dnes má 700 registrovaných účastníků.

[středa, 9. květen 2012]

Tradiční pochod Pivovarská čtvrtka letos slaví 15. výročí od organizace prvního ročníku. Pořadatelem je pivovar Holba, který každoročně zve na start stovky milovníků turistiky, krásné přírody a ryzího piva z hor. Pivovarská čtvrtka se stala největší akcí svého druhu v regionu, na kterou se sjíždějí turisté z celé republiky, aby se vydali po vyznačených trasách napříč Jeseníků a současně zavítali do hanušovického pivovaru.

Loni pochod absolvovalo více než 2700 lidí a velký zájem očekává organizátor i letos. Podobných aktivit totiž ubývá, protože většina pořádaných akcí se dnes orientuje hlavně na zábavu. Pivovarskou čtvrtku vítají nejen turisté a příznivci ryzího piva z hor, ale všichni, kdo rádi vyrazí do přírody. Letos Holba ve spolupráci se značkaři z Klubu českých turistů připravila celkem 7 tras různé náročnosti. Nejkratší túra je dlouhá 10 km a je to v podstatě příjemná vycházka, naopak nejdelší jsou 2 trasy v délce 21 a 22 km. Ta nejnáročnější vede kolem pramene Tiché Orlice přes Jeřáb a nabízí jedinečné výhledy do okolí. Zvedá se totiž do výšky přes 1000 m a vrchol Jeřábu protíná hranice krajů Olomouckého a Pardubického. Velmi oblíbené jsou trasy kolem Zámečku a zříceniny Nového hradu, které navíc zpestřuje program, zaměřený na jedinečnost těchto míst, opředených pověstmi i záhadami.

Akce má své webové stránky www.pivovarskactvrtka.cz, kde je možné se zaregistrovat, ale i napsat zážitky z minulých ročníků. Najdete tady přehledný popis tras letošního ročníku, mapy, startovací místa a program. Loni se on line registrovalo celkem 800 účastníků a to pomohlo k rychlejšímu odbavení přímo na startovních místech. „Letos je to už více než 700 a přitom do akce zbývají ještě necelé tři týdny. To ukazuje na velký zájem,“ říká Lenka Krellerová z marketingu pivovaru Holba a dodává:

Proto posílíme hlídky nejen na startu, ale také odbavení v cíli na nádvoří pivovaru, aby vše proběhlo hladce a téměř bez čekání.

Pochod startuje mezi 8 a 10 hodinou ze 3 míst – Šumperka, Králíků a Hanušovic.

Dospělí zaplatí 50 Kč, děti 30 Kč a senioři od 70 let mají start zdarma. Každý startující získává mapu trasy, poukázku na občerstvení a kupon do tomboly. V cíli pak všichni obdrží diplom a odznak pochodu. Vhod určitě přijde čerstvě načepovaná Holba, možnost občerstvení i příjemné posezení s hudbou u pivovarských rybníků. Pro zájemce jsou navíc připraveny prohlídky pivovaru s odborným výkladem a navštívit mohou i expozice nového Pivovarského muzea.

Startovací místa

Šumperk – SOU, ul. Generála Krátkého (u Kauflandu)

Králíky - náměstí

Hanušovice - Pivovar Holba

Trasy

1) Králíky – Hanušovice 22 km

Nejnáročnější, vede přes pramen Tiché Orlice a Jeřáb, kde je při jasném počasí nádherný výhled do okolí. Vrchol Jeřáb se zvedá do výšky téměř 1003 metrů a jeho vrchol protíná hranice krajů Olomouckého a Pardubického. Trasa vede přes klášter Hedeč v Králíkách dále Horní Orlice – pramen Tiché Orlice – Jeřáb – Svatá Trojice – Severomoravská chata – Počátky – Vršava – Pivovar Holba.

2) Králíky - Hanušovice 20 km - Trasa vede přes klášter Hedeč v Králíkách dále Horní Orlice – Svatá Trojice – Severomoravská chata – Počátky – Vršava – Pivovar Holba.

3) Šumperk - Hanušovice 18 km – Trasa s překvapením na zřícenině Nový Hrad (pověst o bílé paní). Trasa vede ze Šumperka od středního odborného učiliště – Nové Domky – rozcestník Pod Lomem – rozcestník Nad Lomem – Nad Skálami – Osikov – Pod Smrkem – Lužná – Nový Hrad – Pivovar Holba

4) Hanušovice - Hanušovice 10 km – Trasa s překvapením na zřícenině Nový Hrad. Trasa vede z Pivovaru Holba přímo k Novému Hradu a zpět do pivovaru.

5) Hanušovice - Hanušovice 12 km - Trasa s překvapením na „Zámečku“. Trasa vede z pivovaru k rozcestníku Pod Vršavou a dále na Zámeček a z tama zpět do pivovaru.

6) Hanušovice - Hanušovice 16 km - Trasa s překvapením na zřícenině Nový Hrad. Trasa vede z pivovaru do Hynčic dále Kopřivná – Pod Smrkem – Lužná – Nový Hrad – pivovar Holba

7) Hanušovice - Hanušovice 21 km – Trasa s překvapením na zřícenině Nový Hrad. Trasa vede z pivovaru do Hynčic na Potůčník – Křížový vrch – Lužná – Nový Hrad – pivovar Holba

Tisková zpráva


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

M.Kapoun

pondělí, 8. květen 2017
17:26

Dobrý den, prosím o upřesnění termínu konání pochodu pivovarské čtvrtky 2017.Na webových stránkách jsou uvedeny dva termíny a to 20.5. a 26.5.2017 rád bych se zůčastnil s přáteli ale nevím který termín platí.
Děkuji za upřesnění startu.
M.Kapoun


napsal(a): M.Kapoun (Kap.Milan(a)seynam.cy) [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI