Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Šamani začínají zahánět žízeň Staropramenem Cool Grepem

Co se píše o pivovarech a pivu


Šamani začínají zahánět žízeň Staropramenem Cool Grepem

[pátek, 4. květen 2012]

Rok od uvedení Cool Lemonu na trh spouští Staropramen novou kampaň

V pondělí 7. května se v televizi poprvé objeví nový reklamní spot na letošní přírůstek do portfolia Staropramenu – osvěžující pivo s ovocnou příchutí a nízkým obsahem alkoholu Staropramen Cool Grep. Kampaň „Zažeň žízeň Grepem“ navazuje na loni velmi úspěšnou produktovou kampaň na tehdejší novinku na trhu - Staropramen Cool Lemon. Hasiče žízně v ní letos doplní šamani s hláškou „Cool it“.

Když loni v polovině května na trh vstupoval Cool Lemon, kategorie těchto piv u nás v podstatě neexistovala. Ve Staropramenu vsadili na potenciál tohoto segmentu a zacílili své aktivity na netypické konzumenty piva - mladé dospělé spotřebitele a ženy. A odvaha se vyplatila. Již po prvních měsících se prodeje začaly pohybovat v řádu miliónů půllitrů Cool Lemonu měsíčně a tento trend trvá dodnes.

Za úspěšnými prodeji Cool Lemonu byla kromě vydařené receptury také dlouhodobá systematická kampaň zahrnující cílenou on-line komunikaci, PR aktivity, ATL kampaň, ochutnávkovou roadshow, promo na letních akcích i v obou prodejních kanálech retail i gastro,“ vzpomíná na loňskou 360-stupňovou kampaň Eva Zlámalová, manažerka značky Staropramen.

Na loni fungující koncept letos Staropramen Cool Lemon a Cool Grep v komunikaci navážou. „Opět se budeme soustředit na komunikaci produktových benefitů pro vybrané příležitosti konzumace. To znamená osvěžení a menší obsah alkoholu. Více než loni jsme však kladli důraz na odlehčenou a zábavnou atmosféru, která je pro příležitosti, kdy se tato piva pijí, typická. S novým konceptem šamanů zahánějících žízeň Cool Grepem se cílová skupina spotřebitelů bude setkávat až do konce léta,“ říká k právě startující kampani a marketingové podpoře Eva Zlámalová. „A s našimi šamany bude zábava,“ dodává s úsměvem.

Televizní kampaň začne půlminutovým spotem. Kreativa kampaně je dílem agentury Young&Rubicam. Spot vznikl stejně jako loni v produkci společnosti Dawson s režisérem Janem Zajíčkem. Média naplánovala a nakoupila agentura Universal McCann.

V této fázi televizní spoty doplní kampaň na Facebooku. „Jsme nyní teprve na začátku kampaně, která se bude s blížícím se létem postupně stupňovat. Spotřebitelé se mají určitě na co těšit,“ avizuje Zlámalová a dodává, že bližší informace k dalším fázím marketingové podpory zveřejní z konkurenčních důvodů až v době jejich zahájení.

Staropramen Cool Lemon a Cool Grep rozšiřují pivní kategorii a měly by být všude tam, kde lidé hledají osvěžení. Uhasí žízeň na plážích, budou zpestřením na letních party, obohatit můžou také grilování či osvěží jen tak v parném odpoledni ve stínu slunečníku. Večer bude možno se jimi osvěžit v barech, hospodách či restauracích. Prodávají se jak v segmentu retail, tak v segmentu gastro.

Tisková zpráva


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Ruda z Ostravy

neděle, 6. květen 2012
01:38

Ten Grep se jim povedl. Dobré pitivo na léto.


napsal(a): Ruda z Ostravy [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI