Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar Radegast vstupuje do turistické sezony s novou exkurzní trasou

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar Radegast vstupuje do turistické sezony s novou exkurzní trasou

[úterý, 24. duben 2012]

Řada zásadních novinek čeká od 28. dubna návštěvníky pivovaru Radegast. Významnou inovací za 1,5 mil. Kč prošla před začátkem turistické sezony exkurzní trasa pivovarem. Návštěvníci se například mohou těšit na velkoplošné obrazovky, zbrusu nové informační panely či místnost ve tvaru sudu, ze které lze nově nahlédnout do ležáckého sklepa. Na prodloužený víkend od 28. 4. do 1. 5. navíc pivovar připravil slevu 50 % na vstupném.

Před rokem a půl otevřeli v Nošovicích nové Návštěvnické centrum. Nyní prošla významnou inovací také trasa pivovarem. Důvody vysvětluje manažer pivovaru Ivo Kaňák: „Naším cílem je stále zlepšovat informační hodnotu a zážitek z návštěvy pivovaru. K tomu má přispět také zlepšování komfortu pro návštěvníky. Doufáme, že novinky povedou opět k růstu počtu návštěvníků. Již překonání hranice 13 tisíc lidí v roce 2011 je důkazem, že jdeme správnou cestou.

Foto

Nová exkurzní trasa vede návštěvníky přes nejdůležitější místa v pivovaru a znovu umožní sledovat nošovické sládky z bezprostřední blízkosti. Nově turisté nahlédnou i do ležáckého sklepa, což dříve nebylo možné. A to z místnosti připomínající velký sud, ve kterém nechybí poutavá expozice o vývoji ležáckých sklepů a bednářském umění.

V průběhu trasy vznikly nové informační panely představující jednotlivé části výroby piva i pivovarnictví jako oboru. V místech, kam z bezpečnostních důvodů nelze vstoupit, byly nainstalovány velkoplošné obrazovky, na nichž návštěvníci uvidí záběry z provozů. To se týká například sladovny, kde přibylo i názorné schéma výroby sladu. Podobné schéma je nově také v lahvovně, odkud se k výtahu do degustační síně nad pivovarem lidé projdou po novém chodníku.

První návštěvníci si novou trasu užijí v sobotu 28. 4., kdy také začíná speciální akce pro prodloužený víkend do 1. 5. Zájemci se v tyto dny dostanou do pivovaru za mimořádnou cenu 40 Kč. V den státního svátku navíc mohou na vlastní oči spatřit umění mistrů bednářů.

Trasa pivovaru Radegast je otevřena každý den, doporučena je rezervace prohlídky předem. V Návštěvnickém centru mají lidé možnost také zakoupit veškerý sortiment piva Radegast a vybrat si ze široké nabídky předmětů z kolekce Radegast. Prohlídku lze kombinovat s řadou doprovodných programů a zážitkových balíčků. Veškeré informace jsou k nalezení na www.radegast.cz.

Foto

I díky investicím do Návštěvnického centra a trasy je od tohoto roku pivovar Radegast součástí projektu Industriální atraktivity v Moravskoslezském kraji, který má Moravskoslezský kraj prezentovat především jako oblast plnou atraktivních technických památek a přilákat návštěvníky z celé České republiky. Věříme proto, že v letošním roce projde branami našeho pivovaru ještě více lidí než v tom minulém,“ uzavírá Ivo Kaňák, manažer pivovaru Radegast.

Tisková zpráva


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI