Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Stopatnáctka zachutnala nejen na Severní Moravě, ale také ve zbytku republiky

Co se píše o pivovarech a pivu


Stopatnáctka zachutnala nejen na Severní Moravě, ale také ve zbytku republiky

[úterý, 17. duben 2012]

Pivovar proto dodatečně uvařil 200.000 půllitrů výročního speciálu.

Pivovar Ostravar slaví se svým výročním narozeninovým pivem Ostravar STO15° velký úspěch. Mimořádný zájem o extra silné pivo projevují hospodští nejen v domácím regionu pivovaru na severní Moravě, ale také ve zbytku republiky. Ostravar dokonce musel limitovanou edici výročního piva rozšířit. Kdyby to neudělal, zmizel by Ostravar STO15° z trhu dříve, než ostravský pivovar původně avizoval.

Výroční speciál Ostravar STO15° uvařil ostravský pivovar při příležitosti svých stopatnáctých narozenin letos na začátku roku v limitované edici 3 tisíc hektolitrů. Nové pivo je uvařeno podle originální receptury a při jeho přípravě použil Ostravar specifické suroviny i postupy. Výsledkem je silné polotmavé pivo s vyšší plností a výrazným chmelovým aroma.

Z nejnovějších prodejních statistik vyplývá, že během jednoho měsíce prodal Ostravar polovinu z předpokládané limitované edice tří tisíc hektolitrů. Většina výročního piva Ostravar STO15° se v březnu prodala v ostravském regionu.

V dubnu však jde výroční speciál na odbyt ještě rychleji. Ostravar totiž stopatnáctku dodává do stovek gastronomických zařízeních po celé zemi. „Vzhledem k vyjímečnosti piva a pochvalným reakcím našich spotřebitelů i zákazníků jsme se dohodli s vedením firmy, že Ostravar STO15° zařadíme do celorepublikové nabídky,“ popisuje důvody netradičního kroku vrchní sládek Richard Kornas. A objednávky na nové pivo se do Ostravy jen hrnou.

Z důvodu zvýšeného zájmu o stopatnáctku jsme tak museli limitovanou edici výročního piva rozšířit o dalších 200.000 půllitrů,“ říká Kornas. „Kdybychom to neudělali, stopatnáctka by z trhu zmizela dříve, než jsme avizovali. A to jsme nechtěli dopustit.

Nově zařadily Ostravar STO15° do své nabídky třeba hospody a restaurace v Praze, Pardubicích nebo Olomouci. „Jen v Praze si dnes můžete dát Ostravat STO15° v šedesáti hospodách,“ upřesňuje manažerka značky Ostravar Zuzana Cieciotková. Podle Cieciotkové během března vzrostl ostravskému pivovaru počet hospod, kam musí Ostravar zavážet své pivo, o jednu třetinu.

Spotřebitelé na novém pivu oceňují především jeho výjimečnou chuť. I když je pivo velmi silné, výborně chutná, krásně voní a je vyváženě hořké,“ vyjmenovává závěrem důvody velké obliby nového piva manažerka značky Ostravar Zuzana Cieciotková

Tisková zpráva


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

VozechV

úterý, 17. duben 2012
10:58

VozechV

Udělali jej 3.000 hl. Pak museli uvařit dalších 1.000 hl, tj. 4.000 hl. Při distribuční síti, kterou má jejich společnost je to malá kapka. A ta se vždy prodá rychle. Ale hned je o čem psát. Osobně jsem jej měl, pít se dá, ale nijak mne nenadchlo, vracet se k němu nemusím.
A ještě jeden poznatek: v regionu prodali 3.000 hl a do celorepublikové sítě dávají celých 1.000 hl? To jen tak někdo nedokáže.


napsal(a): VozechV [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI