Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Velkopopovický pivovar v uplynulém roce překonal hranici dvacet tisíc návštěvníků

Co se píše o pivovarech a pivu


Velkopopovický pivovar v uplynulém roce překonal hranici dvacet tisíc návštěvníků

[čtvrtek, 12. leden 2012]

Po stopách Kozla se do pivovaru ve Velkých Popovicích během minulého roku vydalo rekordních 28 496 návštěvníků. To představuje meziroční nárůst téměř o polovinu. Pivovar si přijeli prohlédnout tradičně především čeští a ruští turisté. Ty láká do pivovaru rostoucí obliba velkopopovického piva, ale také atraktivní program a řada novinek, které pivovar každý rok pro milovníky Velkopopovického Kozla připravuje.

Téměř padesátiprocentní nárůst návštěvníků velkopopovického pivovaru v loňském roce potvrdil správnost investic do prostor a prohlídkové trasy. „Letos počítáme s dalšími novinkami. Během podzimních měsíců jsme rozšířili trasu o prostory, kde se mohou návštěvníci seznámit s průběhem kvašení a zrání piva. Pivo Velkopopovický Kozel tak mohou degustovat v unikátním prostředí. Dále jsme vybudovali tunel, který spojil sklepy se stáčírnou. Tuto část pivovaru slavnostně otevřeme na začátku letošní turistické sezony,“ prozrazuje plány Eva Kršňáková, vedoucí návštěvnického centra pivovaru Velké Popovice.

V loňském roce převažovala organizovaná turistika nad individuální (60 % vs. 40 %). Kozel se těší velké popularitě v zahraničí, především v Rusku, po Češích tvoří Rusové druhou nejpočetnější skupinu návštěvníků. Pivovar ve Velkých Popovicích přivítal vloni ale také turisty až z Jižní Ameriky a Nového Zélandu. Nárůst individuální turistiky potvrzuje dlouhodobý trend především mezi Čechy, kteří dávají přednost trávení volného času a dovolených v tuzemsku. Malebný historický pivovar s více než 135letou tradicí je oblíbeným a dobře dostupným víkendovým cílem např. cyklistů z Prahy, od které je vzdálen pouhých patnáct kilometrů.

Pivovar ve Velkých Popovicích připravuje každý rok pro své návštěvníky zajímavý program a řadu akcí. Mezi nejoblíbenější patří vepřové hody, těch se vloni zúčastnilo téměř dva tisíce hostů. Svou popularitu si také získaly turistický pochod v dobových krojích „Krajinou barona Ringhoffera“, Velkopopovická pouť s Kozlem, soutěž hasičských týmů Kozel hasičem, adventní Kozlí nadílka nebo tradiční červnové pivní slavnosti Den Kozla.

Součástí pivovaru je Kozlův obchod s typickými rázovitými suvenýry. Na odbyt jdou všechny dárky s kozlím mottem „Kdo umí, umí“, sklenice a trička ve spojení s akcí Kozel hasičem a především dárkové balení tmavého Velkopopovického Kozla.

Zdroj: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI