Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Speciál Radegast Extra Hořký změní hokejové trestné lavice na lavice extra hořké

Co se píše o pivovarech a pivu


Speciál Radegast Extra Hořký změní hokejové trestné lavice na lavice extra hořké

[sobota, 7. leden 2012]

Všichni příznivci hořkého piva mají důvod k radosti. Nošovičtí sládci po roce opět uvařili limitovanou várku piva Radegast Extra Hořký. V roce 2011 zaznamenal velký úspěch a pivovar se ho opět rozhodl uvařit pro první tři měsíce letošního roku. Zamíří do stovek hospod v podobě čepovaného piva a dostupná bude také v půllitrových lahvích v obchodech. Novinkou pro tento rok bude možnost ochutnat Radegast Extra hořký ve vybraných hospodách nejen na Moravě, ale i v Čechách.

Ohlas na speciál byl v loňském roce velmi pozitivní, a to byl hlavní důvod, proč ho milovníkům piva opět přinášíme. Lidé se mohou opět těšit na výraznou chmelovou hořkost, která ovšem zůstává příjemná a je vhodně doplněna plnou sladovou chutí,“ přiblížil chuť speciálu Ivo Kaňák, manažer pivovaru Radegast a dodal, že výrazná hořkost je typická pro všechny piva Radegast: „Držíme se odkazu prvního sládka Jaromíra Franzla, který Radegastu charakteristickou hořkost vtiskl. Tento atribut jsme u speciálu ještě zvýraznili. Zatímco běžné ležáky se pohybují v hořkosti kolem 30 jednotek, Radegast Extra Hořký má 42 stupňů hořkosti.

Speciál uvařili nošovičtí sládci tradičním postupem typickým pro pivo Radegast. Kromě vody z Morávky, vlastního sladu a pivovarských kvasnic mu dopřáli vyšší dávku chmele prvotřídní kvality – žateckého poloraného červeňáku.

Radegast Extra Hořký má i svého kmotra. Tím je hráč HC Vítkovice Steel Petr Pohl, který je nejméně trestaným hráčem týmu. Proč právě on, to vysvětluje manažer značky Radegast Marek Málek: „Radegast Extra Hořký podpoří na hokejových stadionech smysl pro fair play. Na vybraných stadionech přejmenujeme trestné lavice na extra hořké lavice. Po zápasech v lednu a únoru si pak týmy s méně trestnými minutami odnesou sud se speciálem.

Petr Pohl ochutná speciální pivo poprvé ve čtvrtek 12. ledna v 18 hod. v restauraci Helbich v Ostravě, kde ho doprovodí i další spoluhráči Viktor Ujčík a Tomáš Voráček. Akci zpestří svou přítomností i olympijský vítěz David Moravec. Zváni jsou všichni příznivci hokeje a správně hořkého piva.

Zdroj: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje

http://www.prazdroj.cz/cz/pro-media/aktualne/1053


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Martin

středa, 13. srpen 2014
19:46

Vubec mi nechutná


napsal(a): Martin (mato.r(a)seznam.cz) [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI