Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Čertovsky dobrý pivní speciál již tento pátek ve vybraných hospodách

Co se píše o pivovarech a pivu


Čertovsky dobrý pivní speciál již tento pátek ve vybraných hospodách

[pondělí, 28. listopad 2011]

Sládci z Pivovaru Jihlava připravili i letos limitovanou várku Čertovského speciálu, který budou od tohoto pátku do vyčerpání zásob čepovat hospodští ve více než tisícovce hospod po celé republice.

Svatý Mikuláš navštěvuje české děti již od 13. století. V doprovodu čerta a anděla obchází dům od domu a hodným dítkům naděluje pamlsky, pro ty zlobivé má připravené brambory a uhlí. Aby nepřišli zkrátka ani dospělí, připravila pro ně pivovarnická skupina K Brewery již podruhé speciální várku Čertovského speciálu. I letos jej uvařili sládci z jihlavského pivovaru. Má andělsky bohatou, jemně narůžovělou pěnu a mikulášsky vyváženou plnost a hořkost. A co je hlavní - je čertovsky dobrý.

V Jihlavě se kdysi vyrábělo speciální pivo Dickes Trank, které ale bylo roku 1596 zakázáno jako čertův nápoj a směl ho používat pouze vinopalník k výrobě živé vody, tedy kořalky. Dá se proto říci, že k výrobě čertovských piv máme ty nejlepší předpoklady,“ uvedl Jaromír Kalina, sládek Pivovaru Jihlava.

Čertovský speciál je 16% pivo charakteristické temně červenou barvou, způsobenou přidáním čistě přírodního výtažku z červených hroznů. Obsahuje 7,1 % obj. alkoholu a jihlavští pivovarníci jej uvařili 650 hl.

Vybrané hospody po celé České republice jej budou čepovat od 2. 12. 2011 do vyprodání zásob. Jejich seznam bude uveřejněn od 1. 12. 2011 na webu www.kbrewery.cz.

Čertovský speciál je po Svatém Patriku, Velikonočním Krasličáku a pivu k oslavě svátku svatého Václava již čtvrtým speciálním pivem připraveným pouze jeden krát ročně k určité příležitosti, který K Brewery nabízí.

Zdroj: Tisková zpráva K Brewery Trade


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Petr F.

středa, 30. listopad 2011
11:24

Dnes jsem v jedné rozhasové stanici slyšel, cituji - Od pátku bude ve 126 hospodách pivovaru Platan točen Čertovský speciál který uvařili sládci v protivínském pivovaru.... To se to dělalo ve více pivovarech?


napsal(a): Petr F. [Odpovědět]

Petr Měcháček

středa, 30. listopad 2011
12:38

to Petr F.: to Petr F.: Dobrý den, opravdu jde o nepřesnost - Čertovský speciál vaří sládci pivovaru v Jihlavě. Nicméně distribuci v regionu Jižní Čechy má na starosti pivovar Protivín. Tady asi vznikla ta chybička. Nevíte rádio?


napsal(a): Petr Měcháček (petr.mechacek(a)kbrewery.cz) [Odpovědět]

Narmer

středa, 30. listopad 2011
08:49

Narmer

Tuhle dobrůtku jsem ochutnal již v pondělí v jedné ústecké hospůdce. Lze potvrdit, že pivo je temně červené a lehce narůžovělou pěnou. Že má 7,1% alkoholu při vlastní konzumaci ani nepoznáte, žádné lihové pachutě. Že jde o silnější kousek jsem si uvědomil, až když jsem po 4 pivech opouštěl hospodu. Celkově hodnotím pivo velmi pozitivně. V každém případě - potkáte-li čertovské pivo, ochutnejte. Ale s mírou, jinak budete hudrat jako čerti :D :D :D


ICQ: 149095450

napsal(a): Narmer [Odpovědět]

Adsense

20. duben 2024
14:23


posted by: Inzerce


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI