Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Nejlepší pivo vaří i na Vysočině

Co se píše o pivovarech a pivu


Nejlepší pivo vaří i na Vysočině

[středa, 7. září 2011]

O víkendu se v Žatci uskutečnila tradiční Dočesná a v jejím rámci vyhodnotila porota ve třinácti kategoriích nejlepší piva republiky. V pěti kategoriích uspěla piva z Vysočiny.

Mezi oceněnými pivovary byl také Měšťanský pivovar Havlíčkův Brod, a. s., porota vybrala jako nejlepší Czech Rebel beer v kategorii jedenáctistupňových piv. „Jedná se o světlé výčepní pivo s intenzivnější hořkostí, výrazně plné chuti a bohatou pěnou. Vaříme ho tradiční technologií, kvasí v otevřených spilkách a zraje při nízké teplotě v ležáckých sklepích,“ popsal Milan Janírek, vedoucí obchodu brdského pivovaru. Ve své kategorii porazil druhý Hostan Hradní z pivovaru Starobrno a Zlatopramen z pivovaru Krásné Březno.

V minulosti dosáhl Czech Rebel beer i mezinárodního ocenění, když v roce 2001 obdržel stříbrnou cenu na soutěži World Beer Cup v USA, kam se mimo jiné vyváží.

Ve čtyřech kategoriích uspěl také humpolecký Rodinný pivovar Bernard, a. s. Jeho Bernard Jantarový ležák s jemnými kvasnicemi si odvezl stříbro mezi polotmavými pivy, mezi nealkoholickými pivy skončilo třetí Bernard - Free Jantarové pivo, v kategorii výčepní světlé vyhodnotili odborníci Bernard světlé pivo jako nejlepší a mezi světlými ležáky vybojovalo humpolecké pivo bronz.

Zdroj: Vysočina News.cz | Autor: Milan Pilař

http://www.vysocina-news.cz/clanek/nejlepsi-pivo-vari-i-na-vysocine/

[Vysočina] 15:39 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

BCH

středa, 7. září 2011
20:06

BCH

Taky si pochutnám víc na Staročechovi a různých osmičkách z Nymburka než na různých ať už výčepních či "ležáckých" ředěninách z chemiček (počínaje stále stejnými Kjušovicemi a konče stále stejným Radegastem). Z těch velkých si pochutnám jenom na Budvaru. A jinak doplnění, nejlepší pivo se vaří najen na Vysočině, ale i v Nymburce (aspoň dle výsledků v Žatci:)) ... http://nymbursky.denik.cz/zpravy_region/nymburk_pivo20110905.html


napsal(a): BCH [Odpovědět]

JardaK

středa, 7. září 2011
18:55

JardaK

...v kategorii jedenáctistupňových piv. „Jedná se o světlé výčepní pivo ...
Nepatří jedenáctky už mezi ležáky? Nicméně pokud by to nebyla nepřesnost ale pravda, jen to potvrzuje, že jsou pivovary, které výčepním s přehledem porazí leckterý ležák z rychlokvaškárny. Namátkou např. Chýně a Únětice. A když půjdu ještě níž, Doktorova osma z Nymburka mi chutnala víc, než desítka jako tenkját z Kjušovic ::lol


napsal(a): JardaK [Odpovědět]

Adsense

28. březen 2024
23:45


posted by: Inzerce

Honza

čtvrtek, 8. září 2011
09:56

napsal(a): Honza [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI