Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Boj pivovarů: jak si rozdělily letní festivaly?

Co se píše o pivovarech a pivu


Boj pivovarů: jak si rozdělily letní festivaly?

[středa, 27. červenec 2011]

Letní hudební festival Colours of Ostrava představuje další zářez pivovarnické skupiny Pivovary Staropramen, která v Česku vlastní značku Staropramen či Ostravar. A právě Ostravar se stal pro letošní rok oficiálním pivem této události, na kterou přišlo kolem 25 tisíc lidí. Přitom ještě před rokem se tam točil konkurenční Radegast ze skupiny Plzeňský Prazdroj.

Podobně se Pivovaru Staropramen už loni podařilo přebrat festival Rock for People, který má z podobných akcí největší návštěvnost. Letos ho navštívilo přes 28 tisíc lidí.

Staropramen také letos sesadil ze Sázavafestu konkurenční Krušovice. "Sázavafest jsme v minulosti opravdu partnersky podpořili, letos jsme se rozhodli ve spolupráci nepokračovat, důvodem je právě strategie spojení s domácím regionem," řekla LN Kateřina Beute, PR manažerka Heinekenu, kterému Krušovice patří.

Infografika

Krušovice se však staly oficiálním pivem nového pražského festivalu Prague City Festival. Podle organizátorů festivalů probíhá mezi jednotlivými pivovary tvrdý boj, kdy se předbíhají v nabídkách a dodatečných službách, pivovarnické firmy dokonce festivaly i sponzorují.

Festival jako reklama

"O festival ze strany pivovarů rozhodně je zájem," řekl Jiří Sedlák, mluvčí Colors of Ostrava. I přes špatné počasí se na festivalech vytočí rekordní množství piva.

Například na festivalu Mighty Sounds se letos vytočilo přes sto tisíc piv, spotřeba překonala i loňský rok. Pivovary se na festivaly nezaměřují jen kvůli tisícům protočených hektolitrů piva, ale především kvůli marketingu.

Zdroj: Lidovky | Autor: Petr Švihel

http://byznys.lidovky.cz/boj-pivovaru-jak-si-rozdelily-letni-festivaly-f4s-/firmy-trhy.asp?c=A110726_125724_firmy-trhy_apa


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

emu

čtvrtek, 28. červenec 2011
16:04

emu

už jsem to kdysi psal, zopakuji. Moje kamarádka spolupořádá jeden malý hudební festoval, jeden rok se tam točil Žatec, ale pak přešli na Gambrinus. Důvod ? Gambáč všechno zajistí, přiveze, odveze, perfektní servis a spolupráce. Malý pivovar nemá s takovými akcemi zkušenosti, nemá na to vybavení, nemá na to lidi. Prostě pořadatelům jde hodně o servis a já se jim vůbec nedivím. Proto chválím odvahu Sázava festu pustit do areálu Ferdinanda, navíc kombinace více konkurenční pivovarů na jednom fesťáku je celkem dost ojedinělá.


ICQ: 449477888

napsal(a): emu [Odpovědět]

Mosquit

středa, 27. červenec 2011
17:34

Mosquit

Já pojedu na Bernardfest, copak že ho tady neuvádějí? :-)


napsal(a): Mosquit [Odpovědět]

Adsense

25. duben 2024
06:09


posted by: Inzerce

Narmer

středa, 27. červenec 2011
13:33

Narmer

TRUTNOV Open Air - Gambrihnus :ble: :ble: :ble: :ble: perverze nevětšího kalibru :ble: :ble: :ble:


ICQ: 149095450

napsal(a): Narmer [Odpovědět]

tomas

čtvrtek, 28. červenec 2011
08:11

tomáš

to Narmer: Dyť to není nic novýho. Na fesťákách se co pamatuju vždycky točil Gambrinus, Staropramen, atd. Malej pivovar nikdy nebude mít dost peněz a technický možnosti na sponzorování tak velký akce. Vyjímkou je snad letos Ferdinand coby sponzor Sázavafestu. Navíc většina návštěvníků i kapel pořád uznává a má ráda spíš velký pivní značky. Viz třeba dlouholetá upřímná láska Tří sester ke Gambrinusu. Víc mi vadí, že třeba pražský kluby, namátkou Roxy, Akropolis, Cross, který si zakládaj na alternativní muzice a programu, točej dlouhý roky piva od nadnárodních korporací. Alternativní Radio 1 taky sponzoruje dlouhý léta Staropramen. Holt ani alternativě a "nezávislákům" u nás korporátní sponzorský peníze nevadí. Možná se to ale pomalu lepší, protože osobně živě pamatuju doby, kdy Gambrinus milovali (a třeba Ježka zatracovali) i pankáčský squateři z Ladronky. Venku je to ale podobný. V Německu taky sponzoruje velký hudební festivaly nadnárodní Beck nebo Heineken.


napsal(a): tomas [Odpovědět]

Michal

středa, 27. červenec 2011
13:02

Michal

Zajímavý, že jim ve výčtu festivalů chybí Masters of rock, kde těch 25000 lidí bylo určitě taky. Tam to sice měl vevnitř Gambrinus (loni Prazdroj), ale pivaři nezoufali, páč všude okolo bylo spousta dobrýho piva. Akorát stačilo sehnat kelímek s logem Ghnusu a nechat si do něj točit, aby vás pustili do areálu.
Z pivovarů za branou namátkově Černá Hora, Janáček, Krakonoš, Bon, Rychtář, Pernštejn a možná by se toho našlo víc. Tudíž milovníci piva a rocku rozhodně nezoufali :)


ICQ: 260962312

napsal(a): Michal [Odpovědět]

Masakr

středa, 27. červenec 2011
09:32

Kolik vytopěj aby tam ten hnus mohli prodávat


napsal(a): Masakr (rambleon(a)centrum.cz) [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI