Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Plzeňský Prazdroj začal exportovat do Ázerbájdžánu a Brazílie

Co se píše o pivovarech a pivu


Plzeňský Prazdroj začal exportovat do Ázerbájdžánu a Brazílie

[čtvrtek, 23. červen 2011]

Pivovar Plzeňský Prazdroj, který patří do druhé největší pivovarnické skupiny na světě SABMiller, začal exportovat do Ázerbájdžánu a Brazílie.

Pivovar vyváží pivo do více než padesáti zemí světa. "V Azerbajdžánu máme nového obchodního partnera, kterému jsme poslali lahvový Gambrinus a Velkopopovický Kozel," řekl on-line deníku TÝDEN.CZ mluvčí společnosti Plzeňský Prazdroj Jiří Mareček. "Do Argentiny vyvážíme v našich měřítcích relativně malý objem piva, řádově se jedná o necelých 200 hektolitrů za uplynulý rok," dodává Mareček s tím, že zavážka piva míří také na tamní českou ambasádu.

Prazdroj začal exportovat také prémiová vícestupňová piva značky Master na Slovensko a do Švédska. "Jen za první čtyři měsíce letošního roku se vyvezlo 280 hektolitrů všech jeho variant, což představuje až dvojnásobek exportu za celý loňský rok," doplňuje Mareček. Podle něho vrůstá prodej speciálů Master také ve Španělsku, kde byly uvedeny v roce 2008.

Mezi klíčové trhy Plzeňského Prazdroje patří v současnosti zejména Švédsko, kde společnost od 1. dubna změnila obchodní strategii a prodává pivo přes vlastní pobočku. "Dále pak Rakousko, Španělsko, kde v současné době budujeme vztahy s velkými řetězci a začínáme pivo dodávat do hyper a supermarketů," říká Mareček.

Největšími exportními zeměmi Plzeňského Prazdroje, který vaří značky piva Pilsner Urquell, Gambrinus, Radegast a Velkopopovický Kozel, zůstávají Německo, Slovensko, USA, Maďarsko, Velká Británie a Švédsko. Vloni pivovar celkově vyvezl 840 tisíc hektolitrů, což byl meziroční nárůst o více než 6 procent.

Zdroj: Týden | Autor: Jiří Zatloukal

http://www.tyden.cz/rubriky/byznys/cesko/plzensky-prazdroj-zacal-exportovat-do-azerbajdzanu-a-brazilie_205310.html

[SABMiller] 15:03 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI