Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní labyrint, kde ochutnáte i uzené pivo

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivní labyrint, kde ochutnáte i uzené pivo

[čtvrtek, 9. červen 2011]

V objemu pivní spotřeby jsme mistři světa, v bohatosti pivní kultury ale máme ještě podezřele tenký účet. Vlna obliby různých pivních stylů a pivních speciálů z malých a nejmenších českých pivovarů naštěstí postupně sílí.

Cennými body pro rozlet pivní rozmanitosti jsou nově vznikající pivotéky, které vám pivní vzdělání dodají i se zasvěceným komentářem.

Pivotéka Pivo & Beer je sice pro většinu Brňáků kousek z ruky a prodejna v novostavbě možná na první pohled nenaláká, cesta pro pivo se sem ale vyplatí. Prodejna má více než tři sta různých druhů piv, znalou obsluhu i místo, kde zaparkovat - nic víc pro nákup školních pomůcek v pivním vzdělání nepotřebujete.

Tip Scuku: Bez síťovky narvané pivem neodcházejte. Zejména vypichujeme selekci pšeničných piv z české produkce. Jako kontrast zvolte pořádného německého "uzenáče" - nakuřované pivo Rauchbier.

Pivotéka Pivo & Beer má na Scuku zatím jednu pozitivně vyznívající recenzi. Přečtěte si, proč podnik doporučil Scukař Gerbill:

Prostorný obchod je pěkně zašitý v přízemí činžovní novostavby, kde je největším plusem možnost parkování přímo u prodejny. Na styl se tu moc nehraje, mezi obchodníky tolik oblíbené regály Expedit tu hrají prim, doplněné chladničkou na piva v PET lahvích s kratší expirační lhůtou a prodejními stojany s kosmetikou (včetně pivní) od Manufaktury.

Aktuální počet druhů přesahuje dle informací od milé slečny prodávající hranici 300, nejsilněji je zastoupena ČR prostřednictvím regionálních pivovarů, ale velký prostor tu mají piva německá a belgické speciality včetně trapistických piv, vyráběných věčně žíznivými mnichy. Překvapivě jsem našel i piva rakouská, anglická, holandská a třeba i takový východoasijský šlágr Tiger či turecký Efes, které řadím do kategorie „vzpomínky na prázdniny“. Zboží je velmi přehledně uspořádáno dle země původu a s hledáním je připravena vypomoci i obsluha, jak jsem se přesvědčil. Sortiment uzavírá pivní sklo. Ceny se mi zdály přiměřené, v porovnání s Modrým lvem mírně nižší.

Odvezl jsem si tentokrát černý sentický Kvasar (79 Kč/1,5l PET), kterého není nikdy dost. Našel jsem tu jednoho německého uzenáče přímo od zdroje neboli nakouřený speciál Schlenkerla Rauchbier (42 Kč/ 0,5 l) ze stejnojmenného pivovaru v Bambergu, městě v Bavorsku, které je touto specialitou proslulé. Přibral jsem i znojemský cider (49 Kč/0,5 l) Mad Apple, který si zase oblíbila má mlsná přítelkyně. Zbytkem svého nákupního seznamu tu nebudu zdržovat, ale překvapila mě cena Riedenburger Emmerbier (speciál z pšenice dvouzrnky v kvalitě bio) za méně než 50 Kč, který jsem nedávno koupil v Německu za 1,59 €. Prosté porovnání mě vede k názoru, že místní cenová politika je nastavena slušně, a dokonce vykupují i lahve s keramickým uzávěrem.

Tenhle obchod můžu jen doporučit.Je to hotový labyrint piva, ráj srdce. Přidejte slušné ceny a máme tu parádní adresu pro všechny, které už nebaví “lemtat” jen europivo.

Hodnocení a doporučení na Scuku jsou nezávislá a pocházejí od prověřených neanonymních hodnotitelů. Scukaři si hradí útratu sami, Scuk zná jejich identitu a při svých hodnoceních jsou vázáni dodržovat etický kodex Scuku.

Zdroj: iHNed.cz | Scuk.cz

http://life.ihned.cz/jidlo/c1-52008820-zakladni-lidske-pravo-kazdeho-cecha-pivni-rozmanitost


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Mosquit

čtvrtek, 9. červen 2011
19:10

Mosquit

Scuk je snad jediný z portálů, který využívám při cestách po restauracích a obchodech. Právě ten fakt, že recenze nemůže přidávat každý, ale pouze lidé, odsouhlasení užší komunitou, se mi líbí. Nad vším bdí "Cuketka" :-)


napsal(a): Mosquit [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI