Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Tesco nechtěně zlevnilo pivo, davy vyplenily obchody

Co se píše o pivovarech a pivu


Tesco nechtěně zlevnilo pivo, davy vyplenily obchody

[pátek, 3. červen 2011]

Pro skotské Tesco to původně měla být slevová akce jako každá jiná. Kvůli chybě v cenách se však ve Skotsku změnila v davové šílenství, píše server BBC.

Například v 45tisícovém Greenocku dokonce musela zasahovat policie, jelikož v okolí supermarketu zkolabovala doprava. Problémy hlásila i jiná nákupní centra.

Akce byla jednoduchá: "Kupte tři balení alkoholických nápojů a ušetřete 11 liber". Šotek ovšem zafungoval, a tak přišla tři balení na 11 liber.

Koupi 36 plechovek piva či 45 lahviček populárního cideru v přepočtu za 310 Kč si mnozí nechtěli nechat ujít. Kupující vzali supermarkety Tesco útokem. Bezkonkurenční nabídka se navíc prostřednictvím sociálních sítí šířila jako lavina.

Podle BBC mnozí dokonce běželi s jedním nákupem domů, aby se převlékli a vyrazili do obchodu znovu.

Jedním z nich byl i 34letý pošťák John Donnelly. "Vypadá to moc dobře na to, aby to byla pravda," nechal se slyšet poté, co vzal ztečí supermarket v Glasgow. "Jsem tu už podruhé," přiznal skotskému serveru Daily Record, zatímco baleními piva a cideru plnil své auto.

Podle mluvčího společnosti se na chybu v cenách přišlo poměrně brzy. I tak se ale mánii nepodařilo předejít. "Prý neexistuje nic jako oběd zdarma, ale vypadá to, že Tesco právě rozdává zadarmo pintu piva," liboval si taxikář Billy Graham.

Zdroj: Aktuálně Centrum.cz

http://aktualne.centrum.cz/zahranici/evropa/clanek.phtml?id=702436


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI