Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Svátek piva odvysílá i německá televize

Co se píše o pivovarech a pivu


Svátek piva odvysílá i německá televize

[neděle, 23. leden 2011]

O slavnosti je velký zájem. Na závěrečný páteční večer již vstupenky neseženete.

Slavnosti piva, které v hotelu Palcát začnou již prvního února, jsou veřejností vnímány především jako ochutnávkový veletrh desítek druhů piva. Přesto mají i své zákulisí, které je vyhrazeno především odborníkům.

Ti budou hodnotit soutěžní vzorky a hledat vítěze Zlaté pivní pečetě. Letos budou navíc s pořadateli spolupracovat také odborníci Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského v Praze, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze a Střední průmyslové školy potravinářských technologií z Prahy.

,,Na úterý prvního února jsme připravili odbornou přednášku profesorů a doktorandů pražské vysoké školy v přednáškovém sále střední školy obchodu a služeb. Začne v 10 hodin, přednáška s výstižným názvem Pivo bude přístupná i veřejnosti,“ dodává Alois Srb.

Slavnosti stále více lákají i výrobce piva ze zahraničí. Do Tábora se proto letos přijedou podívat například Portugalci, kteří se budou zajímat nejen o pivo, ale také o cestovní ruch. Účast potvrdila také desetičlenná delegace z Ruska se vzorky piva z nezávislých pivovarů. Přijedou představitelé belgických pivovarů Brouwerij HUYGHE a Brouwerij Bosteels, pivo bude na čepu, obrovský sortiment v točených i lahvových pivech představí zástupci skotského pivovaru BrewDog.

Po loňské úspěšné návštěvě se do Tábora vrátí také pořadatelé velkého pivního festivalu z Bělehradu. Nároční fajnšmekři budou moci ochutnat pivo z Dánska, Norska, Francie nebo Anglie. Nebude chybět ani produkce tří bavorských pivovarů.

,,O táborské pivní slavnosti se zajímají i zahraniční novináři. Byl jsem osloven zástupcem televize z Regensburgu, kde o nás budou vysílat v pořadu Kam na výlet. Příspěvek by se měl objevit v asi pěti bavorských televizích. Po odvysílání v Německu by se reportáž měla objevit i v jedné české celoplošné televizi,“ neskrývá radost Srb.

Slavnosti si ale udržují také obrovský zájem domácích fanoušků piva. Na závěrečný páteční večer již vstupenky neseženete. Pokud si ale svátek piva nechcete nechat ujít, pak je nejlépe návštěvu směřovat na úterý a středu, kdy je vyprodán jen hlavní sál a jeho přísálí, ale do ostatních prostor hotelu ještě vstupenky jsou. Na čtvrtek zbývají ke stání a do čínské restaurace. Vstupenky koupíte v infocentru na Žižkově náměstí.

Zdroj: Táborský deník.cz | Autorka: Alena Šatrová


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI