Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Soběstačné zajištění pivovarů energiemi

Co se píše o pivovarech a pivu


Soběstačné zajištění pivovarů energiemi

[středa, 19. leden 2011]

Podle statistického spolkového úřadu má více než 1 300 pivovarů v Německu spotřebu energie téměř čtyři miliony megawatthodin. Při konvenční výrobě této energie vzniká každoročně 2,36 milionů tun oxidu uhličitého. To odpovídá zhruba pěti svátkům bez automobilového provozu. Všichni v současné době hovoří o obnovitelných energiích, ale pouze málo firem využívá stávajících možností, jako je například využití blokových tepláren.

Bloková teplárna je zařízení určené k získávání elektrické energie a tepla, které je provozováno zejména v místě spotřeby tepla. Vyrobeným užitkovým teplem může být ale také napájena rozvodná síť tohoto média. K tomu se využívá princip kogenerace.

Bloková teplárna pracující na bázi rostlinných olejů představuje ekologickou, lokální, trvalou a zdanitelnou výrobu tepla. Toto rozumné využití energie a tepla vede v současnosti k refinancování za méně než pět let. Přičemž část získané energie může poskytovat jak elektrický proud, tak i teplo a nebo ji lze prodávat třetím osobám. Jedná se o naprosto soběstačnou formu zajištění energií nutných pro provoz pivovarů. Vedle jasně daného ekonomického využití se ještě k tomu navíc šetří životní prostředí a stejným způsobem je energeticky posílen i celý region.

Zdroj: Agronavigátor.cz | Autorka: Iva Hvízdalová


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI