Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Vsadili na regionální pivo. A vyplatilo se to

Co se píše o pivovarech a pivu


Vsadili na regionální pivo. A vyplatilo se to

[úterý, 16. listopad 2010]

Je libo pivo, ochucené zázvorem, medem nebo třešněmi? Anebo pivo až z Mexika či konopné? Stačí si zajet do prodejny Expres nápoje v Ruprechticích. Její majitelé zde svým zákazníkům nabízejí až 80 druhů piva.

Foto

Právě regionálními značkami chtějí totiž konkurovat velkým supermarketům. A zatím se jim to vyplácí. „Začali jsme před třemi lety se sto padesáti druhy piv. Jenomže nás musí obchod živit, proto jsme postupně nabídku snížili na ta piva, která jdou nejvíc na odbyt. Teď nabízíme až osmdesát druhů,“ vysvětlil jeden z šéfů prodejny Petr Hejlek. „Máme i piva sudová, ty dodáváme do restaurací,“ doplnil.

U Liberečanů vítězí místní značky. Svijany jim chutnají nejvíc a špatně si nevede ani Konrad nebo Nová Paka. Lidé tady ale najdou regionální značky i ze vzdálenějších míst Čech, ale také z Moravy. Moravští patrioti zde dostanou koupit Černou Horu i třeba Starobrno.

Chtěli jsme se něčím odlišovat. Proto jsme do Liberce začali vozit piva, která tu nejsou běžně k dostání,“ řekl Petr Hejlek.

Obchod Expres nápoje, kterému se také mezi lidmi říká U Beránka, má otevřeno sedm dní v týdnu. Lidé tu najdou všechny druhy piva, která se vaří v okolí. A mnozí si sem vyšlapali cestu už dávno. „Nejsem žádný velký pivař, spíš si s přítelkyní dáme občas pivko na chuť. Do prodejny jezdím pro ty zajímavější druhy. Chutná nám pivo třešňové nebo třeba se zázvorem,“ svěřil se za stálé zákazníky Luboš Ptáčník.

Jak doplnil Petr Hejlek, zatím je obchod uživí. „Pokud se nemýlím, jsme v Liberci jediní, kteří mají lahvového Krakonoše z Trutnova nebo Františka z Pivovaru Novosad v Harrachově,“ dodal.

Zdroj: Krkonošský deník.cz | Autorka: Zuzana Minstrová | Foto: Petr Šimr


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Hříbek

úterý, 16. listopad 2010
15:30

Hříbek

No výborně, konečně něco co mám blízko z Český Lípy a co neznám, už plánuju kdy tam zajedu, :-8 mohl by mi tu někdo prosím napsat otvírací dobu!! předem díky.


napsal(a): Hříbek [Odpovědět]

Allegro.g.

úterý, 16. listopad 2010
16:08

Allegro.g.

to Hříbek: Předem upozorňuji, že ač se zde pyšní velkým počtem piv, ve skutečnosti je zde nemají nikdy najednou. Může se tak dokonce stát, že přijdete a ona zde vyfocená police bude poloprázdná či ještě prázdnější. Jinak krom piv tam mají i velký výběr dobrých vín včetně sudovek. Otevříno maj od devíti do osmi, což je pro zaměstnaného člověka fajn.


napsal(a): Allegro.g. [Odpovědět]

Adsense

20. duben 2024
16:32


posted by: Inzerce

Hříbek

úterý, 16. listopad 2010
16:42

Hříbek

to Allegro.g.: Díky moc, snad budu mít štěstí a bude tam toho k mání hodně, hlavně aby byl Krakonoš, nebo něco od Černé Hory či Olivětínskýho Opata :).


napsal(a): Hříbek [Odpovědět]

Allegro.g.

úterý, 16. listopad 2010
12:27

Allegro.g.

Jé, to je naše "nápojka":-)


napsal(a): Allegro.g. [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI