Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Nejlepším výčepním piva na světě se stal Lukáš Svoboda

Co se píše o pivovarech a pivu


Nejlepším výčepním piva na světě se stal Lukáš Svoboda

[pátek, 15. říjen 2010]

Lukáš Svoboda z pražské pivnice Konvikt zvítězil v mezinárodním finále pátého ročníku soutěže Pilsner Urquell Master Bartender, které se uskutečnilo ve středu a ve čtvrtek v Praze a Plzni a stal se tak nejlepším výčepním na světe. Oznámil to v pátek Pavel Novák z AMI Communications.

O titul nejlepšího výčepního světa se ve velmi ostré konkurenci utkalo 17 vítězů národních kol soutěže. Svoboda jako vítěz mezinárodního finále získal odměnu 10 000 euro a symbolickou satisfakci po jeho stříbrném umístění v prvním ročníku soutěže. Svoboda je také prvním Čechem, kterému se podařilo v soutěži zvítězit.

Na druhém místě skončil Steffen Zimmermann z Německa a třetím nejlepším výčepním je letos Belgičan Efraim De Paepe.

Soutěž Pilsner Urquell Master Bartender je určená všem ctižádostivým výčepním, barmankám a barmanům, kteří sdílí nadšení pro své řemeslo a pro plzeňský ležák Pilsner Urquell. K tomu, aby se z obyčejného výčepního stal mistr světa, je zapotřebí nejen dokonale načepovat pivo. Pro vítězství je důležité i charismatické vystupování, umění poutavě prezentovat pivo jako jedinečný nápoj, znalosti z oblasti výroby, historie piva a správné péče o něj.

Zdroj: Zprávy Kurzy.cz | Autor: Martin Čarek | Mediafax

[SABMiller] 07:44 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI