Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Prazdroj dává práci více než 550 krátkodobým pracovníkům

Co se píše o pivovarech a pivu


Prazdroj dává práci více než 550 krátkodobým pracovníkům

[středa, 18. srpen 2010]

Plzeňský Prazdroj zaměstnává přibližně 2400 zaměstnanců na hlavní pracovní poměr. V době výrobních špiček, ale také na celoroční práce přibírá dalších více než 550 pracovníků na krátkodobější úvazek, popřípadě na práci na dohodu o provedení práce nebo pracovní činnosti. Těch nyní zaměstnává přes 450, což je takřka dvojnásobek oproti minulému roku. Někteří z nich pracují pro Prazdroj i v průběhu celého roku, jako například průvodci na návštěvnických trasách. Další stovku tvoří brigádníci, kteří pomáhají v provozu hlavně v období dovolených v pivovarské sezoně.

První brigádníci nastupují do Prazdroje už v dubnu, kdy se začíná vařit pivo na léto. Nejčastěji pomáhají na stáčírně a vedle zvýšeného provozu vykrývají i některé zaměstnance čerpající dovolenou,“ objasňuje roli brigádníků Milan Koza z oddělení lidského kapitálu Plzeňského Prazdroje. Ve třech pivovarech je takových brigádníků 100. „Pomáhají nám také lidé pracující na dohodu o provedení práce. Věnují se především nárazovým úkolům, jako bylo třeba označování sudů při změně výše záloh, nebo balí piva do multipacků,“ dodává Milan Koza.

Významná část „dohodářů" celoročně pracuje v Návštěvnických centrech Plzeňského Prazdroje a provádí návštěvníky pivovarů v Plzni, Velkých Popovicích, Radegastu i ty, kteří zavítají do Pivovarského muzea v Plzni a Plzeňského historického podzemí. „Ročně navštíví turistické trasy 240 tisíc návštěvníků. Prohlídky nabízíme kromě češtiny v dalších devíti jazycích a nejčastěji na tuto práci zaměstnáváme vysokoškolské studenty. Jsme si vědomi, že naši průvodci prezentují firmu a naše značky stovkám návštěvníků z celého světa každý den, proto věnujeme náležitou péči jejich školení a rozvoji znalostí a dovedností. A to nejen z pohledu povinných školení jako například bezpečnost, ale i z hlediska odborných znalostí o pivu či prezentačních dovedností“, říká Marie Denková z Návštěvnického centra v Plzni.

Na dohodu pracuje v Prazdroji 100 průvodců. I když fluktuace těchto pracovníků je s ohledem na to, že studují, celkem vysoká, najdou se takoví, kteří se práci věnují již několik let. „O možnosti provázet jsem se dověděla od příbuzných a už tři roky chodím se skupinami po pivovaru,“ říká Lucie Čermáková, průvodkyně a studentka plzeňských práv a dodává: „Další průvodci jsou studenti zejména medicíny nebo ekonomie.“ Průvodci provádí kromě standardních skupin i VIP osobnosti, kterých ročně přijede přes 6 tisíc. Možnost mimořádné prohlídky dostanou totiž nejen celebrity či státníci, ale také skupinky návštěvníků nebo kolegů ze zahraničí, kteří si speciální prohlídku objednají. „Provázela jsem už ministryni spravedlnosti, zástupce Visegrádské čtyřky i českého velvyslance v Mongolsku. Taky k nám jezdí hodně sládků ze zahraničí, kteří se chtějí podívat, kde se zrodilo plzeňské pivo,“ uzavírá Lucie Čermáková.

Zdroj: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje

[SABMiller] 13:15 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Pavel R.

středa, 25. srpen 2010
12:53

Pavel R.

Já jsem již "pár" exkurzí ve větším pivovaru provedl. Pokud je to jedna za den, tak se to dá. Ale pokud je to třeba při příležitosti Dne otevřených dveří, tak po pár hodinách probíhají exkurze ve stylu J.d.Cimmermana: "kachny, kachny, kachny..."


napsal(a): Pavel R. [Odpovědět]

emu

úterý, 24. srpen 2010
22:57

emu

to Chody: prostě text naučený jako básnička. tak to chodí na exkurzích všude možně. byli jste někdy na prohlídce v nějakým zámku, v jeskyni nebo muzeu? a kdo vás tam provázel, co? brigádník dostane svých 80 na hodinu a je spokojenej, kolik by i s odvodama musel dostat opravdový pivovarník? a kde by se vzali, kdy by ty exkurze dělali? a pro drtivou většinu veřejnosti prostě naučený výklad studenta medicíny stačí. pivní fajnšmekři si musí do pivovarů sami najít cestičky.


ICQ: 449477888

napsal(a): emu [Odpovědět]

Adsense

20. duben 2024
07:09


posted by: Inzerce

Chody

středa, 18. srpen 2010
13:18

Chody

Musí být krásné když Vás po pivovaru provází studenti práv, medicíny či ekonomie. To se toho opravdu dost dozvím a páni "sládkové" tak mají čas na svou práci :D
---------------------------------
Zpráva byla upravena 18.08.2010 ve 13:19:17


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Krišot

středa, 18. srpen 2010
16:01

Krišot

to Chody: Do Prazdroje bych asi nepáchnul, nechat se oblbovat studentkami co o pivu vědí asi tolik co já o medicíně.To nás štamgasty vzal nedávno hospodský na své náklady a náklady brodského pivovaru(asi 30 lidí) na exkurzi k Janáčkovi. Prováděl nás hodinu a půl sládek, se kterým jsme mohli probrat cokoliv, včetně toho co věděl o K-Brewery. Nakonec nás sládek přivedl do pivovarského výčepu, kde už byly nachystané pípy s veškerým brodským portfoliem a za zvuku harmoniky jsme se všichni namazali.Na závěr jsme ještě navázali družbu s místními mladými studentkami, které se nějak přichomýtli k naší exkurzi. :D Jó,to byla akce. :)


napsal(a): Krišot [Odpovědět]

Tchoř

středa, 25. srpen 2010
00:44

to Chody:
studenti práv z Plzně :-)


napsal(a): Tchoř [Odpovědět]

Tchoř

středa, 25. srpen 2010
00:49

to Krišot:
které se tak nějak tvrdě přichomýtly... :-)


napsal(a): Tchoř [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI