Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Tisící certifikát za vynikající péči o kvalitu piva získala pražská pivnice Na Pláni

Co se píše o pivovarech a pivu


Tisící certifikát za vynikající péči o kvalitu piva získala pražská pivnice Na Pláni

[pátek, 2. červenec 2010]

Program péče o kvalitu piva běží 10 let a začíná druhou tisícovku hospod

Pankrácká pivnice Na Pláni se stala 1000. provozovnou certifikovanou za vynikající péči o nejvyšší kvalitu čepovaného piva. Komplexní program péče o kvalitu piva v restauracích čepujících jeho značky po celé České republice spustil Plzeňský Prazdroj v roce 1999 a počet certifikovaných hospod dnes stojí na prahu druhé tisícovky. Slavnostnímu předání certifikátu kvality byl přítomen i herec David Suchařípa, známý milovník plzeňského ležáku.

Foto

Pivo je nejlepší v momentě, kdy opouští brány pivovaru. Potom vyžaduje velkou péči, aby neztrácelo na kvalitě: odpovídající teplota skladovaného piva, správné tlačné médium, dobře nastavený tlak ve výčepním zařízení, čisté a chladné sklenice, ideální teplota piva, správné čepování, pravidelné čištění pivního potrubí a správné servírování.

„Pokud hostinský pečuje o pivo ve všech parametrech, dostane se hostům na stůl pivo ve špičkové kvalitě. A v pankrácké pivnici Na Pláni se toto vše daří,“ řekl obchodní sládek Plzeňského Prazdroje Pavel Průcha, když slavnostně předával majiteli restaurace panu Janu Matuštíkovi certifikát s magickým číslem „1000“.

Kvalitní piva z Plzeňského Prazdroje čepujeme nejen Na Pláni, ale i v dalších třech pražských restauracích Bredovský dvůr, Antal a Kobyla, které také získaly a pravidelně obhajují své certifikáty za péči o kvalitu piva. Symbolická tisícovka potěší, ale mnohem podstatnější je systematická a dlouhodobá péče o kvalitu piva ve všech našich provozovnách,“ řekl Jan Matuštík při přebírání certifikátu.

Foto

Na plzeňské pivo chodím hrozně rád, ale zejména tam, kde se o něj perfektně starají. U Zlatého Tygra jsem se naučil pít Plzeň ještě za socialismu, protože už tehdy tam o pivo pečovali vynikajícím způsobem. Dnes hodně cestuji po republice a mám radost pokaždé, když narazím na restauraci, kde plzeňský ležák hýčkají a čepují v té nejlepší kondici, jako třeba v Konviktu na Starém Městě a jak jsem se dnes přesvědčil, i na pankrácké Pláni,“ potvrdil David Suchařípa.

Historicky první certifikát, podle kterého se mohli čeští pivaři orientovat, získala v roce 1999 legendární staroměstská pivnice U Zlatého Tygra, která jej navíc každoročně dokázala obhájit. Majitel Zlatého Tygra pan Karel Hulata proto dnes společně s Pavlem Průchou a Janem Matuštíkem narazil dřevěný soudek s pivem Pilsner Urquell a předal „Pláni“ s tisícovkou na certifikátu symbolickou štafetu.

Foto

Pavel Průcha s oběma restauratéry poté pokřtili nové instruktážní DVD Plzeňského Prazdroje, které pomůže výčepním a majitelům restaurací ve správné péči o české pivo.

Zdroj: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje

[SABMiller] 10:12 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI