Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Občianska voľba opäť vyzýva na predkladanie projektov, ktoré majú zvýšiť životnú úroveň na východnom Slovensku

Co se píše o pivovarech a pivu


Občianska voľba opäť vyzýva na predkladanie projektov, ktoré majú zvýšiť životnú úroveň na východnom Slovensku

[úterý, 29. červen 2010]

Mimovládne organizácie na východnom Slovensku majú opäť šancu získať prostriedky na projekty zamerané na zvýšenie životnej úrovne obyvateľov. Spoločnosť Pivovary Topvar, a. s. štartuje od 1. júla 2010 v spolupráci s Komunitnou nadáciou Veľký Šariš už siedmy ročník programu Občianska voľba Pivovaru Šariš. Na podporu projektov z okresov Prešov, Sabinov a Vranov nad Topľou je tento rok určená suma takmer 16 600 eur.

V rámci programu Občianska voľba Pivovaru Šariš možno získať prostriedky na projekty, ktoré sa vzťahujú k mestám a obciam v okresoch Prešov, Sabinov a Vranov nad Topľou. Prihlásené projekty by mali tvorivým spôsobom prispieť k zvýšeniu životnej úrovne obyvateľov v oblasti zdravotnej starostlivosti a sociálnych služieb, k rozvoju športových aktivít, k skvalitneniu kultúrneho a spoločenského života, vzdelávania alebo ekológie. Pri posudzovaní projektov sa bude do úvahy brať okrem jasne formulovanej témy projektu, jeho cieľa a súladu so zameraním programu aj jeho originalita a dlhodobejšia udržateľnosť.

Prihlásené projekty bude v prvom kroku posudzovať Rada reprezentantov, vybrané projekty následne postúpia do verejného hlasovania. „Osud projektov je plne v rukách občanov. Program Občianska voľba Pivovaru Šariš je totiž výnimočný tým, že o výbere projektov nerozhoduje naša firma. Každý občan môže zahlasovať práve za ten projekt, ktorý podľa neho najlepšie odráža potreby v jeho regióne,“ doplnila Zuzana Lošáková, hovorkyňa a manažérka firemnej komunikácie spoločnosti Pivovary Topvar, a. s. „Podpora komunít v oblastiach, kde pôsobíme, patrí medzi desať kľúčových oblastí, na ktoré sa spoločnosť Pivovary Topvar v rámci konceptu udržateľného rozvoja zameriava,“ vysvetľuje Z. Lošáková.

O príspevok možno požiadať vyplnením formulára, ktorý je k dispozícii priamo v Komunitnej nadácii Veľký Šariš, alebo na webových stránkach www.pivovarytopvar.sk (sekcia Naše hodnoty, podsekcia Podpora komunít) a http://home.nextra.sk/komunit. Poradenstvo pri príprave projektov poskytne Štefánia Lenzová, správkyňa Komunitnej nadácie Veľký Šariš, na tel. číslach 0907/920 594 alebo 051/776 2013. Uzávierka programu je 24. septembra 2010.

Celková suma určená na podporu projektov predstavuje takmer 16 600 eur. Tieto prostriedky budú prerozdelené medzi víťazné projekty v decembri 2010. Grantový program Občianska voľba Pivovaru Šariš prebieha v úzkej spolupráci s Komunitnou nadáciou Veľký Šariš už od roku 2004. V rámci tohto programu bolo doposiaľ prerozdelených cca 157 000 eur a podporených 54 projektov.

Trvalo udržateľný rozvoj – Desať priorít, jedna budúcnosť.

Skupina SABMiller sa dlhodobo zameriava na desať kľúčových oblastí udržateľného rozvoja. Spoločnosť Pivovary Topvar, člen skupiny SABMiller na Slovensku, sa v rámci konceptu udržateľného rastu sústreďuje na 3 z nich:

1. Potreba zabrániť nadmernej a nezodpovednej spotrebe alkoholu

2. Potreba priniesť benefity komunitám v oblastiach nášho pôsobenia

3. Potreba redukovať spotrebu energií

Celosvetovo medzi 10 kľúčových priorít skupiny ešte patria potreba recyklácie, potreba fungovať tak, aby sa vytváral nulový odpad, potreba variť viac piva s použitím menšieho množstva vody, potreba mať partnerov, ktorí rešpektujú vlastné hodnoty spoločnosti SABMiller a záväzky smerom k udržateľnému rozvoju, potreba rešpektovať ľudské práva, potreba redukovať vplyv HIV a AIDS tam, kde to môžeme ovplyvniť a potreba byť transparentný pri informovaní o pokroku v týchto oblastiach.

Zdroj: Tisková zpráva Pivovarů Topvar

[SABMiller] 12:08 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI