Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pilsner Urquell v Rakousku expanduje

Co se píše o pivovarech a pivu


Pilsner Urquell v Rakousku expanduje

[pondělí, 28. červen 2010]

Pivo Pilsner Urquel se v restauraci Zattl ve Vídni těší stále větší oblibě. První provozovna s českým pivem z tanku po roce provozu získala titul Zahrádka roku 2010. Podporuje tak stoupající prodej plzeňského ležáku, který vloni v Rakousku vzrostl o více než 30 procent.

Majitel restaurace Michael Zattl považuje Pilsner Urquell za jedno z nejlepších piv na světě. V Zattlu se denně vyčepuje téměř tolik plzeňského ležáku jako v české pivnici U Mansfelda v Plzni. Za loňský rok ji navštívilo asi 270 tisíc hostů. Pivní průvodce Bier Guide 2010 ohodnotil Zattl jako nejlepší městskou restaurační zahrádku v Rakousku. Bier Guide 2010 srovnává přibližně 1200 pivnic z celého Rakouska.

Rakousko je celosvětově na pátém místě ve spotřebě piva na osobu, každý Rakušan vypije za rok 108 litrů piva. Otevření přímého exportního zastoupení pro prodej piv Plzeňského Prazdroje v roce 2009 proto sleduje ambiciózní cíle: „Pilsner Urquell je i v Rakousku legendou a zákazníci začínají vnímat plzeňské pivo jako ten správný vzor i pro rakouská piva plzeňského typu,“ řekl šéf exportní pobočky SABMilleru v Rakousku Jürgen Scherieble.

Zdroj: Euro.cz | Autorka: Pavlína Dvořáková

[SABMiller] 20:22 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI