Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Absolutním vítězem soutěže Hvězda výčepu je Martin Strečok z Mělníka

Co se píše o pivovarech a pivu


Absolutním vítězem soutěže Hvězda výčepu je Martin Strečok z Mělníka

[pondělí, 31. květen 2010]

Celkem dvacet osm nejlepších regionálních výčepní se včera utkalo v kbelském Lidovém domě v Praze o titul Hvězda výčepu. Po napínavém souboji a vyrovnaných šancí všech soutěžících se vítězem stal Martin Strečok z restaurace U Čapoše z Mělníka. K vítězství dostal od pořadatele soutěže, kterým je Heineken Česká republika, kromě finanční ceny také zajímavý výlet do Amsterdamu s návštěvou míst, kde se psala a píše pivní historie - pivovaru Zoeterwoude, muzea Heineken Experience či do ledové jeskyně Extra cold.

Na druhém místě se umístila Jitka Drlíková z Ivančického Bedna - baru 2006 a na třetím místě se Simona Dobiášová z Pivnice Simona v Karlových Varech. Pro stříbrné a bronzové místo byly připravené finanční odměny v hodnotě 10 a 5 tisíc. Materiální prémii získají také vítězné provozovny, ve kterých tři nejúspěšnější soutěžící působí, a to v hodnotách 30, 20 a 10 tisíc korun.

Soutěž Hvězda výčepu je určena všem profesionálům z restaurací, hostinců, barů a dalších provozoven, kde se čepuje pivo z portfolia Heinekenu Česká republika. Soutěžící museli prokázat znalosti značky, produktů a pivovarů patřících do skupiny Heineken a také vědomosti o správné péči o pivo. V další části dostali soutěžící prostor pro prezentaci provozovny, ve které působí. V praktické zkoušce pak čepovali domácí pivní značky do sklenic s obsahem 0,3 a 0,5 litru a prémiovou značku Heineken do sklenice s obsahem 0,25 litru. Odborná porota posuzovala správnou míru a výšku pěny a také vizuální vzhled načepovaného piva. Součástí hodnocení byl také celkový dojem při čepování, od správné přípravy pivního skla přes způsob čepování až po závěrečné servírování.

Správné čepování piva je důležité, protože tím přispívá k vyzdvižení charakteristických znaků piva - především pěnivosti i chuti. Kvalitu piva primárně ovlivňují suroviny použité při výrobě a vlastní výrobní technologie, ale správné čepování a servírování přispívá k celkovému dojmu při jeho pití," říká Svatopluk Vrzala.

Druhý ročník klání o prestižní titul bylo zahájeno po uzavření přihlášek na konci dubna nejprve ve třech regionálních kolech, která se konala 10. května v restauraci Tivoli ve Velkém Březně, 11. května v Královském pivovaru Krušovice a 12. května ve starobrněnské Pivovarské restauraci. Z osmdesáti soutěžících postoupila do finále třicítka nejlepších.

Zdroj: GastroTrend.cz

[Heineken] 19:37 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI