Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovaru SABMiller stoupl prodej piva o dvě procenta

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovaru SABMiller stoupl prodej piva o dvě procenta

[čtvrtek, 22. duben 2010]

Druhému největšímu pivovaru na světě SABMiller stoupl ve čtvrtém fiskálním čtvrtletí objem prodeje piva o dvě procenta. K růstu přispělo oživení poptávky na rozvíjejících se trzích Afriky, Asie a Latinské Ameriky a dřívější Velikonoce. Za celý fiskální rok do konce března 2010 zůstal objem prodeje beze změny. Společnost, které patří mimo jiné Plzeňský Prazdroj, to uvedla v dnešním prohlášení.

Výsledky překonaly odhady analytiků, kteří očekávali čtvrtletní zvýšení prodeje bez zahrnutí nových akvizic jen o půl procenta. Objem prodeje piva v Evropě klesl ve čtvrtletí o pět procent a ve Spojených státech o čtyři procenta. Za celý rok se prodej v Evropě snížil o procento a v USA o 2,3 procenta. V Africe se naopak celoroční prodej zvýšil o šest procent, v Asii o pět procent a v Latinské Americe o tři procenta.

Podle analytiků jsou údaje o prodeji velmi optimistické a přinášejí naději, že výsledky hospodaření za tři měsíce do konce března budou příznivé. Až 85 procent zisků skupiny pochází z rozvíjejících se trhů, jako jsou Jižní Afrika, Kolumbie, Polsko a Čína. SABMiller zveřejní výsledky hospodaření 20. května, napsaly agentury AP a Reuters.

SABMiller vlastní mimo jiné značky Miller Lite, Peroni, Castle nebo Grolsch. Součástí skupiny SABMiller je největší český producent a vývozce piva Plzeňský Prazdroj se značkami Pilsner Urquell, Gambrinus, Velkopopovický Kozel a Radegast. Na Slovensku SABMiller kontroluje pivovary Šariš a Topvar.

Zdroj: Gastrotrend.cz

[SABMiller] 07:36 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

moreli

čtvrtek, 22. duben 2010
09:06

moreli

Když jim rostou ty prodeje v Africe, tak co kdyby v rámci optimalizace výroby pžemístili výrobu Gambrinusu do Afriky. Myslím, že by tam s G měli superúspěch, protože Gambrinus už dnes \"chutná\" jako správná africká šlichta.


napsal(a): moreli [Odpovědět]

Slávista

čtvrtek, 22. duben 2010
09:18

Slávista

to moreli: Nedávno jsem pil africké pivo Tusker ( Keňa ) a docela se to dalo. Srovnávat s ním géčko si však nedovolím, nepil jsem jej od roku 2006. Ale asi ani v Africe by nemuselo býti top pivem.


napsal(a): Slávista [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI