Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Belgické závody AB InBev úplne zastavili výrobu

Co se píše o pivovarech a pivu


Belgické závody AB InBev úplne zastavili výrobu

[středa, 20. leden 2010]

Belgické pivovary spoločnosti Anheuser-Busch InBev, ktorá je najväčším producentom piva na svete, dnes celkom zastavili výrobu. Predchádzala tomu 13 dní trvajúca blokáda týchto závodov.

Robotníci v Leuveene, Liege a Hoegaardene zatarasili vstupy do tovární na protest proti plánovanému prepusteniu 263 z celkového počtu 2700 belgických zamestnancov koncernu. Všetky pokusy o vyjednávanie skončili neúspechom.

Za ten čas však v pivovaroch došli zásoby surovín aj obalov a sklady sa celkom naplnili, takže výrobné linky sa museli zastaviť. Vedenie belgickej divízie InBev zároveň oznámilo, že pracovníci týchto závodov sa tak stávajú dočasne nezamestnanými. Zároveň spoločnosť zmrazila plán na reštrukturalizáciu závodov.

Odbory pritom trvali na tom, aby koncern úplne stiahol tento plán, čo vedenie odmietlo.

Supermarkety Delhaize a Carrefour už v utorok (19.1.) potvrdili, že ich zásoby piva značky Stella Artois, Jupiler a Leffe sú už veľmi malé.

Pivovarnícky gigant nedávno oznámil, že v dôsledku zníženia spotreby piva v západnej Európe plánuje prepustiť zhruba 10 % z 8000 zamestnancov v tomto regióne.

Informovala o tom agentúra Reuters.

Zdroj: TASR.sk

[AB InBev] 11:36 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Trhac

středa, 20. leden 2010
11:59

Trhac

Třeba konečně pivaři díky tomu alspoň ochutnaj nějaké pořádné Belgické pivo, a ne tyhle vtipy....


ICQ: 276990904

napsal(a): Trhac [Odpovědět]

Zubizaretta

středa, 20. leden 2010
21:05

... nebo pořádné české pivo. Třeba pěkně "pobudějicku" uležený Budvar nebo Bernarda. Ten už nějaké belgické kořeny má, že?


napsal(a): Zubizaretta [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI