Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Brněnská Bláhovka oceněna za dlouholetou péči o kvalitu piva i prostředí

Co se píše o pivovarech a pivu


Brněnská Bláhovka oceněna za dlouholetou péči o kvalitu piva i prostředí

[středa, 2. prosinec 2009]

Před deseti lety zahájil Prazdroj udělování certifikátů kvality

Vyhlášená brněnská restaurace U Bláhovky tento týden získala od zástupců Plzeňského Prazdroje ocenění za dlouholetou spolupráci v péči o nejvyšší kvalitu čepovaného piva. Před deseti lety spustil Plzeňský Prazdroj komplexní program péče o kvalitu piva v restauracích čepujících jeho značky po celé České republice a právě Bláhovka patří k prvním hospodám, které se zapojily od samého začátku. Proto se také na rozjezd oslavy vyčepovalo 100 piv zdarma.

Foto

Pivo je nejlepší v momentě, kdy opouští brány pivovaru. Aby neztrácelo na kvalitě během přepravy, skladování a čepování, vyžaduje velkou péči. A právě tady na Bláhovce hýčkají naše pivo více než deset let. Tehdy jsme jim jako prvním udělili certifikát, který dnes dostane ještě dodatečnou podobu – přibude červená pečeť. Je to odměna Bláhovce za tu nejlepší starost o milovníky piva a potvrzení, že kvalita čepovaného je tu vynikající,“ říká starší obchodní sládek Plzeňského Prazdroje Václav Berka.

Hostinský může ovlivnit kvalitu piva v osmi oblastech. Patří mezi ně odpovídající teplota skladovaného piva, správné tlačné médium, dobře nastavený tlak ve výčepním zařízení, čisté a chladné sklenice, ideální teplota piva, správné čepování, pravidelné čištění pivního potrubí a správné servírování. Pokud hostinský splní všechny tyto náležitosti, dostane se hostům na stůl pivo ve špičkové kvalitě. A majiteli Bláhovky, panu Lumírovi Kopečkovi, se v této činnosti daří.

Odjakživa jsem milovníkem piva Pilsner Urquell a postupně se mi podařilo splnit můj sen dostat i do Brna atmosféru legendárních pivnic čepujících kvalitní plzeňské pivo. Dlouholetá péče o pivo a naše skvělé hosty bezpochyby stojí za popularitou restaurace a přispěla i k jejímu umístění v průvodci Pilsner Urquell Pub Guide, kde nás loni sami hosté svým hodnocením postavili na příčky nejvyšší. Bez důrazu na dokonalý přístup našich výčepních k čepování a číšníků k obsluze hostů by to ale určitě nešlo,“ říká Lumír Kopeček, majitel hostince U Bláhovky.

Foto

Lumír Kopeček převzal z rukou staršího obchodního sládka Plzeňského Prazdroje Václava Berky pamětní kovovou pečeť a osvědčující glejt. Zároveň se na vnitřním i vnějším certifikátu kvality Bláhovky objevila červená pečeť Prazdroje. Potom se na rozjezd oslavy vyčepovalo 100 piv zdarma a samozřejmě došlo i na vyhlášená pečená vepřová kolena a proslulé karbanátky.

Před deseti lety dostalo prvních 14 hospod na Brněnsku plaketu, podle které se mohli pivaři orientovat. Pouze šest z nich vydrželo dodržovat přísná pravidla pro certifikaci po celých deset let, a Bláhovka je jednou z nich. Právě tento týden jsme ocenili tuto systematickou péči a pravidelnou sanitaci pivního potrubí a vše, co dělá skutečně dobrou hospodu,“ doplňuje Zdeněk Rais z technického servisu Plzeňského Prazdroje.

Zdroj: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje

[SABMiller] 11:51 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

tomino

středa, 2. prosinec 2009
19:55

tomino

tak těmhle kecům o kvalitě piva u PU už může věřit možná jen tak Berka sám...na to nikoho neuvaří :D
Normální českej pivař kterej má ještě zbytky chuti na eurobeery dávno nechodí :)


napsal(a): tomino [Odpovědět]

Trhac

středa, 2. prosinec 2009
19:27

Trhac

Tuhle vtipnou cedulku má snad všechno kde se točí produkty PP a není to stánek s občerstvením...to, že ve většině provozoven dostanete hrůzu z trubek, které se čistí tak možná na vánoce a často i ne ze zrovna voňavých půlitrů svědčí o účelu téhle cedulky...


ICQ: 276990904

napsal(a): Trhac [Odpovědět]

Jiri.J

středa, 2. prosinec 2009
19:21

Pivo na Bláhovce je skutečný humus. Nejde jen o to, že se čepuje bezchutná produkt PU, ale o to, že se točí hrozně. Pivo je z tanků, chrchláno neuvěřitelnou "výčepní metodou".


napsal(a): Jiri.J [Odpovědět]

poul

středa, 2. prosinec 2009
19:06

Co to je za keci. Pracuji jako soukromí tzv. čistič potrubí a jezdím na spoustu hospod kde točí plzenske 9, 10 atd. chlubí se plackami za čištění a nikdo tam nejezdí sanitovat. Jen přijéde obchodák dá další placku a je vyčištěno-jan tak dál stejně se to nedá pít.


napsal(a): poul (tony(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Adsense

24. duben 2024
10:04


posted by: Inzerce


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI