Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Mince z roku 1842 v Kulaťáku symbolizuje trvalé hodnoty a nepřetržitou kontinuitu tradiční výroby ležáku Pilsner Urquell

Co se píše o pivovarech a pivu


Mince z roku 1842 v Kulaťáku symbolizuje trvalé hodnoty a nepřetržitou kontinuitu tradiční výroby ležáku Pilsner Urquell

[pátek, 20. listopad 2009]

V dnešní moderní době úbývá prostor pro tradiční hodnoty, a tak podvědomě hledáme své kořeny. V české historii je jen několik značek, které se mohou chlubit proslulostí a nepřetržitou kontinuitou.

Slavnostní otevření Pilsner Urquell Original Restaurantu Kulaťák bylo završeno slavnostním přípitkem a předáním symbolického dárku. Starší obchodní sládek Plzeňského Prazdroje Václav Berka předal zástupcům provozovatele minci z roku 1842 na kopii historického půdorysu architektonického řešení Vítězného náměstí.

Pilsner Urquell vyrábíme v Plzni již od roku 1842. Zatímco mince z tohoto roku již neplatí a nemá původní hodnotu, pivo, které bylo v tomto roce poprvé uvařeno, si svoji hodnotu uchovalo, ba zvýšilo, vaří se dosud a vařit bude i nadále dle původních receptur a z tradičních surovin. V tom spočívá tajemství úspěchu a trvalé hodnoty plzeňského ležáku,“ vysvětluje Václav Berka symboliku artefaktu, který bude zdobit nový Pilsner Urquell Original Restaurant Kulaťák a dodává: „Je fascinující si představit všechny ty změny, kterými si česká společnost prošla, co vše se od roku 1842 změnilo a naopak jak málo toho ve své kvalitě obstálo, co bylo již ve své době jedinečné a geniální a nebylo třeba měnit, ale naopak pečlivě uchovávat v původní kvalitě.

Zdroj: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje

[SABMiller] 10:58 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Michal

pondělí, 23. listopad 2009
00:13

Michal

Ať si ta svině nebere do huby jméno mýho rodnýho města, chce se mi z něj blejt, stejně tak, jako z dalšího takovýho (z hudebního průmyslu), co se za Plzeň stydí...kundálové :blicí ksicht:


ICQ: 260962312

napsal(a): Michal [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI