Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovary belgicko-brazilské společnosti odcházejí z České republiky

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovary belgicko-brazilské společnosti odcházejí z České republiky

[úterý, 13. říjen 2009]

Brazilsko-belgická společnost InBev (dříve Interbrew), po té co realizovala akvizici amerických pivovarů Anheuser Busch, je nucena prodat své dřívější investice ve střední a východní Evropě. Týká se to také pražského pivovaru Staropramen. Prodej pivovarů Inbev ve střední a východní Evropě by mohl dát vznik nové společnosti se sídlem v Praze.

Podle belgického deníku L‘Echo z 8. 10. 2009, který se odvolává na důvěrné zdroje, je jediným kandidátem na převzetí pivovaru Staropramen firma CVC. Jedná se o společnost, finanční fond se sídlem v Londýně specializovanou na nákup a prodej „zadlužených“ firem. V Belgii je známa mimo jiné svou účastí jako akcionář v Belgické poště.

Inbev prodává nejen pražský pivovar Staropramen, ale celkem 11 pivovarů v 7 zemích střední a východní Evropě. Proslýchá se, že společnost CVC angažovala celou řadu odborníků, kteří odešli z Belgického vedení firmy Inbev. CVC údajně nabízí za tyto pivovary 1,5 miliardy €, Inbev očekává 2,6 až 2,8 miliardy €.

Pokud bude transakce realizována, bude nutné vytvořit novou strukturu (společnost), která bude těchto 11 pivovarů řídit. CVC uvažuje, že sídlo této společnosti by mohlo být v České republice v Praze.

Jak Inbev, tak CVC se k celé transakci nijak nevyjadřují. Informaci je nutné proto brát s výhradou.

Zdroj: Businessinfo.cz | Autor: Zastupitelský úřad České republiky v Bruselu

[AB InBev] 08:13 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI