Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Redaktor ČT dostal pokutu za propagaci pivovaru během fotbalu

Co se píše o pivovarech a pivu


Redaktor ČT dostal pokutu za propagaci pivovaru během fotbalu

[úterý, 8. září 2009]

Fanoušci, kteří se v sobotu večer dívali na kvalifikační utkání o účast na mistrovství světa v Jižní Africe, se několikrát za večer dozvěděli, které pivo patří k fotbalu. Česká televize před zápasem a během přestávky přinesla živé vstupy z plzeňského pivovaru, kde pořádali slavnosti Pilsner Fest.

Redaktor divákům několikrát sdělil, že se hlásí z pivovaru, kde se kromě pití piva také fandí u velkoplošné obrazovky. A mimo jiné se zeptal hostů, co říkají pivu.

"Porušil interní pravidla. Mluvil jsem o tom s ředitelem zpravodajství, udělal chybu a dostal pokutu," řekl iDNES.cz mluvčí ČT Ladislav Šticha. Jak velká pokuta je, neupřesnil.

Pro Plzeňský Prazdroj to byla výborná reklama. ČT se bezprostředně po zápase pochlubila, že se na zápas díval v průměru téměř milion diváků. Mač přitáhl čtyřicet procent mužů, kteří se ten den dívali na televizi.

"Tato divácky velmi atraktivní podívaná na programu ČT2 se tak stala třetím nejsledovanějším pořadem ČT v rámci uplynulého týdne. Zasáhla celkem 2,129 milionu diváků," uvedl Šticha.

Zdroj: Česká média.cz | Autor: Pavel Eichler


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI