Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Zlato pre tmavý Topvar a Smädného mnícha

Co se píše o pivovarech a pivu


Zlato pre tmavý Topvar a Smädného mnícha

[pondělí, 10. srpen 2009]

Na prestížnej súťaži Slovenská pivná korunka 2009 o najlepšie slovenské pivá bodoval Topvar 11% tmavý výčapný ležiak, ktorý sa v kategórii tmavých pív umiestnil na prvom mieste. Zlato tiež získal Smädný mních a to v kategórii 10% svetlé pivá.

Slovenská pivná korunka, vyhlásená Slovenským združením výrobcov piva a sladu, je uznávanou celoslovenskou súťažou o najlepšie slovenské fľaškové pivá. Uskutočnila sa 5. augusta 2009 v Štátnom veterinárnom a potravinovom ústave Bratislava a zapojiť sa do nej mohli všetci slovenskí výrobcovia piva so svojimi originálnymi značkami. Výnimku tvorila len nesúťažná kategória nealkoholických pív, v rámci ktorej sa degustovali vzorky prezentované domácimi výrobcami spolu so zahraničnými, zakúpenými v obchodnej sieti.

Súťažnej degustácie sa zúčastnilo 31 vzoriek pív v troch súťažných kategóriách, z ktorých na základe senzorického hodnotenia komisia určila tri najlepšie pivá v každej skupine. V rámci jednotlivých kategórií sa bojovalo o zlatú, striebornú a bronzovú korunku. Topvar 11% tmavý sa môže pýšiť prvenstvom v kategórii tmavých pív. Ďalšiu zlatú korunku tiež získala značka z portfólia spoločnosti Pivovary Topvar – Smädný mních a to v kategórii 10% svetlé pivá. Šariš 11% tmavý sa umiestnil na druhom mieste a v nesúťažnej kategórii nealkoholických pív si bronzovú medailu odnáša Radegast Birell. „Sme naozaj hrdí, že sa nám takto úspešne podarilo zabodovať v silnej konkurencii ostatných pivných značiek. Najvyššie ocenenia pre naše značky Topvar a Smädný mních, druhá priečka pre Šariš a tretia pre Radegast Birell potvrdzujú fakt, že všetky naše značky prinášajú spotrebiteľom pivo v tej najvyššej kvalite,“ uviedla Drahomíra Mandíková, manažérka pre vzťahy s verejnosťou spoločnosti Pivovary Topvar, a.s.

Topvar 11% tmavý výčapný ležiak je charakteristický svojou typickou arómou, ktorá je zmesou vôní špeciálnych sladov a kvalitného chmeľu. Tmavý Topvar sa vyznačuje bohatou stálou penou, má príjemne zaokrúhlenú, typicky sladkastú chuť s karamelovým podtónom, ktorú vyvažuje jemná horkosť chmeľu,“ povedal Ján Píry, obchodný sládok spoločnosti Pivovary Topvar, a.s. „Je to zároveň aj špeciálne pivo na rezanie, vďaka jeho ľahkosti sa reže výlučne nahor, nad svetlé pivá. Okrem vynikajúcej chuti tak rezaný Topvar vytvára aj atraktívnu vizuálnu kombináciu tmavého a svetlého piva,“ dodáva Nuria Farez Farina, brand manažérka značky Topvar. „Smädný mních 10% sa vyrába zo špeciálneho svetlého sladu a z najkvalitnejších horkých a aromatických chmeľových surovín. Má bohatú, hustú a trvanlivú penu a osviežujúcu chuť,“ povedal Ivan Seleštiansky, brand manažér značky Smädný mních spoločnosti Pivovary Topvar, a.s.

Slávnostné odovzdávanie ocenení pre víťazné pivá sa uskutoční na medzinárodnej výstave Agrokomplex 2009 v Nitre v sobotu 22. augusta. Ocenenia slávnostne odovzdá minister pôdohospodárstva SR Stanislav Becík a predseda SPPK Vladimír Chovan.

Výsledky súťaže Slovenská pivná korunka 2009

I. kategória: 10% svetlé pivá

1. Smädný mních 10%

2. Kelt 10%

3. Corgoň 10%

II. kategória: 12% svetlé pivá

1. Urpiner 12%

2. Martiner 12%

3. Šariš 12%

III. kategória: tmavé pivá

1. Topvar 11%

2. Šariš 11%

3. Urpiner 11%

Nesúťažná kategória: nealkoholické pivá

1. Zlatý Bažant

2. Urpiner Nealko

3. Radegast Birell

Zdroj: Infoline.sk | Autor: Pivovary Topvar/Omni

[SABMiller] 21:46 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI