Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

První pivovary už mají logo značky České pivo

Co se píše o pivovarech a pivu


První pivovary už mají logo značky České pivo

[pátek, 22. květen 2009]

Pivní láhve s logem chráněného zeměpisného označení České pivo už míří na trh. Mezi prvními, kdo využívá Evropskou unií potvrzeného dokladu originality piva, jsou například pivovary Heineken se značkou Krušovice a Plzeňský Prazdroj s Pilsner Urquellem, Kozlem, Radegastem a postupně i Gambrinusem.

Výkonný ředitel Českého svazu pivovarů a sladoven Jan Veselý odhaduje, že možnost označit svá piva logem, které potvrzuje originalitu a tradiční kvalitu českého piva, využije zhruba polovina ze 48 domácích průmyslových pivovarů. "Technicky mohou klidně už zítra všichni. Někomu to pomůže u zákazníků, jiný to nepotřebuje řešit," říká Veselý.

Pravidla pro použití Českého piva schválila Evropská unie už loni na podzim. Měsíce trvalo pivovarům, než spotřebovaly zásoby starých etiket a vyřešily nejasnosti ohledně způsobu označování svých piv.

Podmínky, které musí adept o modrožluté kruhové logo splnit, vycházejí z tradičního způsobu vaření piva v Česku. Určují minimální podíl ryze domácích surovin - především sladu a chmele - i podrobný popis závazně dodržované technologie.

Zdroj: iHNed.cz | Autor: Miroslav Petr


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Slávista

pátek, 22. květen 2009
11:09

Slávista

No, kdybych vlastnil pivovar, jistě bych se hnal do toho, označovat své výrobky jako České pivo! Jistě bych toužil být ve stejné skupině jako tradičně česká piva typu Gambrinus a Krušovice, které jsou jistě vařeny původním způsobem! Spíše bych uvažoval o umístění jiné značky na etikety - přeškrtlého géčka, jak jsem viděl u jednoho z mých pivních přátel :-8


napsal(a): Slávista [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI