Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Nemecké pivovary predali najmenej piva od 1993

Co se píše o pivovarech a pivu


Nemecké pivovary predali najmenej piva od 1993

[sobota, 2. květen 2009]

Nemecké pivovary predali v 1. štvrťroku 2009 najmenej piva v histórii štatistík. Na vine je recesia ekonomiky a tiež zákaz fajčenia v reštauráciách, ktorý si vyžiadal svoju daň.

Podľa údajov Federálneho štatistického úradu odbyt zlatého moku sa za prvé tri mesiace tohto roka oproti vlaňajšku znížil o 6,8 % na 20,7 milióna hektolitrov. To je vôbec najnižší objem predaného piva od začiatku vedenia týchto štatistík v roku 1993.

Pritom zhruba 86,3 % produkcie nemeckých pivovarov smeruje na domáci trh. V 1. kvartáli však klesol aj export do susedných krajín, a to o 12,5 % na 2,2 milióna hektolitrov.

Nemecké pivovary pocítili prvé následky krízy už vlani. Hospodárstvo krajiny sa totiž v 3. štvrťroku 2008 prepadlo do recesie. Pivovary predali minulý rok 102,9 milióna hektolitrov zlatého moku, teda o 1,1 milióna hektolitrov menej ako v roku 2007.

Zákaz fajčenia v krčmách, baroch a reštauráciách, ktorý nadobudol platnosť minulý rok, mal údajne tiež negatívny dopad na predaj piva spolu s poklesom nemeckej ekonomiky, v dôsledku ktorého prišli o prácu desaťtisíce ľudí a ďalší sú nútení pracovať kratšie a za menej peňazí.

Zdroj: Ekonomika Sme.sk


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI