Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Degustátorům v Lomnici nejvíce chutnal Purkmistr

Co se píše o pivovarech a pivu


Degustátorům v Lomnici nejvíce chutnal Purkmistr

[pondělí, 27. duben 2009]

Pivní festival přilákal znalce i sběratele pivních suvenýrů

Za dobrým pivem vyrazili v sobotu do Lomnice milovníci zlatavého moku. Konal se zde totiž třetí ročník pivních slavností, kde svůj tovar tradičně představila celá řada malých pivovarů. Tentokrát jich bylo jedenáct, jeden ze Slovenska. „To je o dva více než v loňském roce,“ zmínil moderátor akce Ladislav Varadínek. Současně poznamenal, že lidé si slavnosti pokaždé pochvalují a rádi se sem vrací.

Jeho slova potvrdila i parta sběratelů pivních suvenýrů, která do Lomnice přijela ze severních Čech.

Během akce určitě stačíme ochutnat všechny nabízené značky. Zatím nás hodně zaujalo pivo Belveder ze Železné Rudy. A samozřejmě také zdejší Permon,“ smál se Václav Šulc z Teplic. Slavnosti si užívají i majitelé pivovarů, kteří hostům servírují piva nejrůznějších chutí, vůní a hořkosti. „My jezdíme sem a Permon zase k nám na celostátní soutěž o Pohádkové pivo. Loni byl úspěšný. Není se co divit, Permon je dobré pivo,“ pochválil svého konkurenta provozovatel pivovaru Belveder František Strnad.

Také v sobotu došlo na porovnávání kvality. V oddělené místnosti se sesedla degustační komise, která hodnotila předložené vzorky. Sedmnáct porotců udělovalo známky za vůni, říz, hořkost, plnost a chuť. Tentokrát nejvíce chutnal Purkmistr – Pivovarský Dvůr Plzeň, a to v kategorii světlých ležáků i tmavých. „Výsledek je docela vypovídající. Lze říci, že poukazuje na oblibu tohoto piva,“ okomentoval výsledek nezávislý sládek Josef Krýsl.

Druhé místo mezi světlými pivy obsadil Zámecký pivovar Chyše, třetí byl Permon. U tmavých piv skončil druhý Belveder, třetí post připadl Pivovarskému Dvoru Zvíkov.

Fotogalerii naleznete zde...

Zdroj: Sokolovský deník.cz | Autor: Autor: Milan Hloušek


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI