Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní slavnosti nabízí přes deset druhů piva

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivní slavnosti nabízí přes deset druhů piva

[pondělí, 27. duben 2009]

Místo hokeje mohli lidé na hodonínském zimním stadionu okoštovat pivo. Jeho brány se otevřely také v sobotu v pravé poledne.

Milovníci zlatavého moku, kteří jsou z Hodonína, nebo jím projíždějí, mají tento víkend jedinečnou příležitost. V pátek odpoledne totiž začaly na hodonínském zimním stadionu Slavnosti piva. V nabídce byly a v sobotu ještě jsou kromě velkopivovarů i raritky. Lidé tak mohou okoštovat pivo z devíti pivovarů.

Některé pivovary prezentovaly i jiné značky. Takže výběr je větší. Kromě velkých klasických pivovarů se představily i minipivovary. Je jich tu dost a myslím, že jsou to kvalitní pivovary,“ informoval organizátor a ředitel společnosti TeZa Hodonín Pavel Švandelka. Samotná akce začala v pátek ve dvě hodiny odpoledne. Od tří hodin se prezentovaly zúčastněné pivovary.

V devatenáct hodin začalo taneční vystoupení, po kterém zazpíval finalista Superstar Zbyněk Drda,“ doplnil Švandelka. Kdo by však čekal celodenní program s živou hudbou, musí jinam. „Ke slavnostem patří hudební doprovod, nějaké vstupy a scénky, lidi si ale chtějí především povykládat a pobavit se. Naším cílem nebylo udělat koncert, ale dát lidem možnost ochutnat jiné druhy piva,“ vysvětlil Švandelka. Právě kvůli tomu přišel například Hodoňák Petr Černošek.

Bydlím celkem blízko, tak jsem přišel ochutnat jiné pivo, než si můžu dát během roku v Hodoníně,“ řekl. Své šance využily i pivovary. „Jde o první ročník, takže jsme to zkusili. Čepujeme tmavé a světlé ležáky,“ pozval zástupce jednoho z pivovárků Lukáš Rociar.

V sobse brány zimního stadionu otevřou lidem ve dvanáct hodin. Od třinácté začne opět prezentace pivovarů. „Ve tři hodiny vystoupí Železný Zekon a ve čtyři se pokusíme o překonání českého rekordu. Za účasti notáře bychom rádi překonali rekord. Budeme se snažit o největší počet zvednutých pivních kelímků na zimním stadionu v České republice,“ řekl Švandelka. V devatenáct hodin vystoupí hodonínská kapela Mary Cocaine.

Fotografie naleznete zde...

Zdroj: Hodonínský deník.cz | Autor: Zuzana Černá


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI