Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Japonci si zamilovali své první nealko pivo

Co se píše o pivovarech a pivu


Japonci si zamilovali své první nealko pivo

[pátek, 24. duben 2009]

První japonské pivo bez alkoholu je tak populární, že se pivovar musel tento týden omlouvat prostřednictvím novinových reklam za jeho nedostatek v obchodech. Nečekaný zájem o Kirin Free tak zaskočil i jeho výrobce.

Foto

Podle mluvčího společnosti Kirin Holdings jde skutečně o první pivo na japonském trhu bez obsahu alkoholu.

Dosud byly nabízené produkty pod zákonem definovanou hranicí jednoho procenta obsahu alkoholu, ty však nemohly uspokojit například těhotné ženy nebo řidiče. Před několika lety totiž japonská vláda zpřísnila pravidla pro řízení pod vlivem alkoholu.

Japonská piva Kirin, Asahi či Sapporo jsou známá po celém světě. Produkt, který firma inzeruje jako "sodovku s pivní chutí", je jedním z mála úspěšných výrobků na upadajícím japonském trhu s pivy, který se za posledních deset let propadl asi o 15 procent.

K popularitě zřejmě rovněž přispívá cena, která je 150 jenů (asi 32 korun) za plechovku o obsahu 350 mililitrů, přičemž srovnatelné alkoholické pivo stojí 220 jenů (asi 46 korun).

Zdroj: Lidovky.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

mandis

pátek, 24. duben 2009
14:34

mandis

Když vidím obrázek a čtu název Kirin Free, vůbec bych nevyloučil, že tenhle japonský pivovar hledal inspiraci u nealko piva Budvar Free... Nebylo by to poprvé. Už před lety totiž "inspirativně" sáhl po úspěšném budvarském ležáku Budweiser (čímž se ani netajil) a vytvořil svůj Kirin Gold. Inu, dobré příklady táhnou...


napsal(a): mandis [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI