Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní festival: orosené půllitry i domácí zabijačka.

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivní festival: orosené půllitry i domácí zabijačka.

[pondělí, 20. duben 2009]

Velmi osobitou chuť a také výborný říz mívají piva, jež se s láskou vaří v malých pivovarech. Jedinečnou možnost ochutnat mnohé z nich o tomto víkendu měli návštěvníci ostravského pivního festivalu – tedy unikátní akce, která se konala v klubu Rock and Roll Garage v Martinově.

Miluju pivo, takže nemůžu chybět na této zajímavé akci. Právě piju místního Garážmistra, který tady má premiéru. A musím říct, že je výborný,“ pochvaloval si pivní festival jeden ze sobotních návštěvníků, Aleš Abrahamčik.

Spokojeni byli postarší manželé Remencovi ze Žiliny, kteří byli v Ostravě na návštěvě a na pivní festival zavítali náhodou. „Pivo je tady dobré – kvasnicové a zdravé. Už toho ale nevypijeme hodně,“ poznamenali s úsměvem.

Na čepu nemohl chybět kromě nového Garážmistra ani další ostravský zástupce Qásek, který už dobře znají návštěvníci hospůdky Hobit v centru města. Výčepní však točili do půllitrů třeba i Hukvaldský kvasnicový ležák, Vulkán z Kopřivnice, brněnský Pegas a další značky z malých pivovarů.

Festival navíc nebyl jen o pití piva, ale i o dalších doprovodných akcích. Zpestřením byla pravá domácí zabijačka, připraveny byly soutěže pro děti. Zápolili i dospělí, a to třeba v držení „tupláku“ plného piva v natažené ruce na čas. Vítěz se dostal přes tři minuty. Večer hrály kapely, zábavu přinášel i moderátor Rosťa Petřík.

Foto a video zde...

Zdroj: Moravskoslezský deník.cz | Autor: Martin Pleva


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI