Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

V Karlových Varech začal Týden malých pivovarů

Co se píše o pivovarech a pivu


V Karlových Varech začal Týden malých pivovarů

[pondělí, 20. duben 2009]

Klobásky uzené nad višňovým a bukovým dřevem s trochou olšové vůně a pak chlazené studeným kouřem. To byla laskomina, která ze stánku Pepy Rabase před hlavní karlovarskou poštou zmizela téměř okamžitě. Kromě domácích uzenin mohli návštěvníci uplynulý víkend ochutnat pivo z regionálních minipivovarů, nabídnout si jehněčí biosteak či ovčí sýr z nežichovské biofarmy Belina nebo štrúdl, česnekáče či paštičky z pekárny Bernard. Plněné taštičky vzali útokem ruští hosté. „Moc jim chutnají, už téměř zmizely,“ pochlubil se Pepa Rabas.

Sobotní déšť ale prodejcům příliš nepřál. Přesto bylo živo i u stánků s pivem. Své pivo zde nabízely pivovary z Velichova a Lokte. Pivo z Chyše v sobotu před hlavní poštu nedorazilo a absentoval i Velký Rybník. „Ti prý nemají kapacitu, proto tady nejsou,“ vysvětlovali pivovarníci.

Na tržišti ale nechyběl stánek s karlovarskou becherovkou, kterou stylově doplnil vedlejší pult se suvenýry HC Energie. „Stánky jsou tu otevřené denně od 10 do 17 hodin. Týden regionálních pivovarů před hlavní poštou je novinkou, chtěli jsme toto prostranství oživit, lidem nabídnout na ochutnání tradiční produkty našeho regionu a také je pozvat tam, kde se vyrábějí,“ uvedl spolupořadatel akce Vladimír Suchan. Například u stánku s biosteaky a sýry tak hosté obdrželi mapky s cyklotrasami a hypostezkami, které zpracovali členové toužimského sdružení Cesta z města i z biofarmy Belina. K návštěvě hradu zvali také Loketští a Velichovští? „Vezměte kolo a přijeďte k nám do hospody,“ přidali pozvání k návštěvě k pivní ochutnávce.

Součástí trhů je i kulturní scéna. V neděli zde vystoupily kapely Uriah heep revival a The Shadows revival a program zde bude až do čtvrtka, kdy Týden regionálních pivovarů končí.

A jak si prodejci poradili se sobotním deštěm a menší návštěvností? „Zboží musíte zákazníkům nabídnout s úsměvem a pak se rádi vracejí. Jak se říká, líná huba, holé neštěstí. Prostě je třeba jít štěstí naproti,“ smál se Pepa Rabas i pivovarníci.

Zdroj: Karlovarský deník.cz | Autor: Ivana Kalinová


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI