Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Minipivovary zvou hosty před karlovarskou poštu

Co se píše o pivovarech a pivu


Minipivovary zvou hosty před karlovarskou poštu

[pátek, 17. duben 2009]

Zapít bio steak pivem z regionálních pivovarů mohou ode dneška lidé před karlovarskou hlavní poštou. Až do 23. dubna zde potrvá týden regionálních českých pivovarů. Organizátoři pamatovali i na kulturu. V neděli od 15. hodiny u pošty vystoupí kapely Uriah Heep revival a The Shadows revival. Vstup je zdarma.

Stánky jsou otevřené denně od 10 do 18 hodin. Týden regionálních pivovarů je v Karlových Varech novinka. Chceme, aby prostory v centru města dostaly punc trhovního místa, kde se obyvatelé Karlových Varů i jejich návštěvníci seznámí s tradicemi lázní,“ řekl spolupořadatel akce Vladimír Suchan.

Své pivo budou nabízet regionální pivovary z Velichova, Lokte, Sokolova a Chyše. S ochutnávkou svých výrobků se představí i biofarmy z Karlovarského kraje. Stánky s ochutnávkou bude mít také likérka Karlovarská Becherovka. Masné výroby k ochutnání i ke koupi nabídne karlovarská společnost Prima.

Kdo počítá, že prodejci budou nabízet před poštou pivo zdarma, bude zklamaný. „Pivovárky nejsou totiž tak bohaté, aby něco takového utáhly,“ vysvětlil Vladimír Suchan. Smysl celé akce je podle něj především v pozvání do míst, kde jsou regionální pivovary a současně významné turistické památky. Letáčky, které zvou například k návštěvě hradu v Lokti, dostanou zájemci u stánkařů. Na své si podle pořadatelů přijde na týdnu pivovarů celá rodina. Její hlava si koupí pivo, manželka si dá limonádu ve stanu s občerstvením, děti ochutnají sýr z biofarmy a všichni se pobaví při vystoupení hudebních skupin. V úterý například zahraje country kapela. Ve čtvrtek zahraje na harmoniku harmonikář „dědek Zábranský“.

Pokud bude mít týden regionálních pivovarů náležitý ohlas mezi návštěvníky, pořadatelé počítají s dalším ročníkem. „Asi by jej rozšířili do celého regionu,“ řekl Vladimír Suchan.

Zatím je podle něj jisté, že další trhy, tentokrát řemeslnické, se u hlavní pošty uskuteční před slavnostním zahájením lázeňské sezony v Karlových Varech od pondělí 27. dubna do neděle 3. května.

Letos se u pošty uskutečnily velikonoční trhy. Podle pořadatelů se setkaly s úspěchem, protože stánkaři na rozdíl od některých trhů v minulosti neprodělali. „Je to všechno o potkávání lidí v obchodním centru města při o tradičních svátcích, jako jsou Velikonoce či Vánoce,“ říkají pořadatelé. Potřebnou dobu k vytvoření tradice odhadují na pět až šest let.

Zdroj: Zprávy iDnes.cz | Autor: Vladimír Zedník


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI