Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Briti zakázali reklamu na pivo

Co se píše o pivovarech a pivu


Briti zakázali reklamu na pivo

[středa, 15. duben 2009]

Britský výrobca piva Wells & Young’s musel pozastaviť svoju najnovšiu reklamnú kampaň. Dôvodom je slogan, ktorý tvrdí, že pitie piva dodáva mužom guráž.

Podľa britskej rady pre reklamu nabáda Wells & Young spotrebiteľov k pitiu piva, aby sa odhodlali povedať to čo si v skutočnosti myslia. V kampani sa totiž objavuje slogan: „Take courage my friend,“ čo sa dá interpretovať ako: „Odváž sa (dodaj si guráž), priateľ môj.

Práve grafické stvárnenie kampane v spojitosti s uvedeným sloganom spustilo lavínu sťažností. Briti poslali na radu niekoľko desiatok podnetov, v ktorých žiadajú o okamžité pozastavenie kampane.

Reklama na podporu piva Courage pritom odštartovala len prednedávnom, konkrétne 25. februára tohto roka. Spoločnosť Wells & Young’s vtedy prostredníctvom svojej internetovej stránky oznámila, že štartuje novú outdoorovú kampaň v hodnote 2 milióny libier.

Motívom kampane sa stali výjavy z bežného života, pričom hlavnú postavu stvárnil priemerný britský muž, ktorý je vystavený rôznym životným situáciám.

Tu sú ukážky:

Mamička – pulóver

Plakát

Doktor – vyšetrenie

Plakát

Manželka – nové šaty

Plakát

Vlnu kritiky spustila predovšetkým posledne uvedená reklama – manželka a jej nové šaty. Podľa sťažovateľov nabáda mužov k požitiu alkoholických nápojov, aby sa osmelili a nebáli sa povedať to, čo si v skutočnosti myslia.

Nechceli sme, aby naša reklama podnecovala mužov k vyjadreniu negatívnych komentárov na adresu žien. Chceli sme, aby povedali jednoducho to, čo si naozaj myslia,“ povedal hovorca Wells & Young pre portál Morning Advertiser.

Zdroj: Marketér.sk


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI