Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Prazdroj spouští webové stránky o odpovědné konzumaci

Co se píše o pivovarech a pivu


Prazdroj spouští webové stránky o odpovědné konzumaci

[čtvrtek, 19. únor 2009]

Společnost Plzeňský Prazdroj představuje dvě novinky v rámci odpovědného přístupu k otázkám konzumace piva. Tou první jsou internetové stránky www.napivosrozumem.cz, na kterých se návštěvníci dozví o zdravotních účincích alkoholu na organismus, ale také o tom, jak ho odpovědně konzumovat. Druhou novinku představí Prazdroj na všech reklamních materiálech a na pivních etiketách, kde se objeví právě adresa těchto webových stránek. Ta nejenže odkazuje na cenný zdroj informací, ale je také apelem k odpovědné konzumaci.

V průbehu tohoto roku se ve všech reklamních spotech i další komunikaci Plzeňského Prazdroje objeví sdělení o odpovědné konzumaci formou odkazu na webové stránky napivosrozumem.cz v rozsahu 10% z tištěné plochy, respektive vysílacího času.

Stejná pravidla jako Plzeňský Prazdroj uplatní i další evropské firmy patřící do pivovarské společnosti SABMiller. Mezinárodní verze stránek alcoholtalking.com se postupně objeví na internetu kromě angličtiny i v italštině, španělštině, ruštině a polštině.

Alkohol je přirozenou součástí společenského života už po tisíce let. Vědecké studie navíc dokazují, že střídmá konzumace může mít pozitivní vliv na lidské zdraví. Na druhou stranu může ale ohrožovat životy či zdraví lidí, a to v případech, jako je řízení motorových vozidel, anebo v souvislosti s nadměrnou konzumací. A právě o takových situacích mimo jiné informují naše stránky,“ říká Luděk Kraus z Plzeňského Prazdroje.

Napivosrozumem.cz nabízí také informace o odpovědném přístupu nejen Plzeňského Prazdroje, ale všech společností SABMiller na celém světě. Například pravidla pro marketingovou komunikaci říkají, že všichni herci v našich reklamách musejí vypadat alespoň na 25 let a právě tolik ji také přinejmenším musí být. Inzeráty firem SABMiller musejí být umísťovány v novinách a časopisech, jejichž čtenářská obec je alespoň ze 70 procent tvořena zletilými.

Neumísťujeme naše billboardy v okolí škol, neděláme si legraci z abstinentů, netvrdíme, že pivo dopomáhá k mimořádným výkonům, ať už na poli sportovním, nebo ve vztazích. V Česku navíc podporujeme službu Promile Info, která by měla napovídat řidičům, kdy sednout za volant a kdy ne,“ vysvětluje zásady odpovědné komunikace Luděk Kraus.

Zdroj: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje

[SABMiller] 12:25 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Trhac

čtvrtek, 19. únor 2009
22:50

Trhac

No produkty Prazdroje se musí opravdu konzumovat zodpovědně...hlavně s ohledem na vlastní tělo...nevím jak by řvali moje chuťové pohárky a plaval žaludek, kdybych nedejbože vypil třeba víc ghnusů, to chce opravdu zodpovědnost:-D


ICQ: 276990904

napsal(a): Trhac [Odpovědět]

Kolda

čtvrtek, 19. únor 2009
15:49

Prazdroj mapuje a zjišťuje cenu točených limonád na trhu.Vážně uvažuje o výrobě točené limonády.No osobně si myslím ,že limonádu už vyrábí a jmenuje se G 10% :-).Jinak se jim nedivím ,protože mají za leden 09 pokles 40.000 hl oproti lednu 08.


napsal(a): Kolda (kolarikova(a)spak.cz) [Odpovědět]

Adsense

24. duben 2024
23:05


posted by: Inzerce

siki

čtvrtek, 19. únor 2009
16:20

siki

to Kolda: Nejlepší limonády dělají v Černé Hoře, škoda, že se u nás nedají koupit...:-(


napsal(a): siki [Odpovědět]

val

čtvrtek, 19. únor 2009
17:53

val

to siki: Limonády z Černé Hory jsou špičkový, kupuju si každý měsíc celou basu.


napsal(a): val [Odpovědět]

val

čtvrtek, 19. únor 2009
15:46

val

"...všichni herci v našich reklamách musejí vypadat alespoň na 25 let" Kde najdu nějaký "lidský etalon" abych věděl, co vypadá na 25 a co ne?


napsal(a): val [Odpovědět]

siki

čtvrtek, 19. únor 2009
13:18

siki

Ano, Prazdroj to bere opravdu zodpovědně, vždyť je to ležák s jedním z nejmenších obsahů alkoholu....


napsal(a): siki [Odpovědět]

siki

čtvrtek, 19. únor 2009
13:23

siki

to siki: A ještě by mě zajímalo, proč na těch nových stránkách v rubrice "co obsahují naše piva" neuvádějí i stupňovitost? Aby se případný návštěvník nedozvěděl, že 12° není 12°a 10°není 10°? Hlavně, že tam mjí obsah tuku :-) :-)


napsal(a): siki [Odpovědět]

LiborP

čtvrtek, 19. únor 2009
16:26

LiborP

to siki:
Včera jsem měl tu čest, bohužel, ochutnat plechovku plzeňského a byl jsem velmi nemile překvapen. Takový humus jsem už dlouho nepil. To nebyl ani ležák, s točenou plzní to kromě názvu nemělo vůbec nic společného. Kdybych to koupil někde na asijské tržnici , tak bych přemýšlel zda to není nějaká levná kopie piva.
Jak je na tom lahvová asi nebudu zkoumat a radši zůstanu u mnou osvědčených značek. Toto bylo mé největší pivní zklamání za poslední rok.


napsal(a): LiborP [Odpovědět]

jirin

čtvrtek, 19. únor 2009
20:57

jirin

to LiborP: Tak nějak, já mám ten pocit u nás na Hané u točené varianty. Na to že to má být "nejlepší" pivo u nás. Když už si to za ty prachy občas dám, tak bych očekával extratřídu za ty prachy a přitom... Asi bych řek, že se tu točí "nošovická " Plzeň, či kde to ještě licenčně pančují a proto to tolik nešmakuje.


napsal(a): jirin [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI