Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Středomoravská piva opět sbírala medaile

Co se píše o pivovarech a pivu


Středomoravská piva opět sbírala medaile

[sobota, 7. únor 2009]

Nealkoholické pivo Litovel Free získalo zlatou medaili a titul Česká pivní pečeť 2009. V kategorii světlých jedenáctistupňových piv opět zabodovala oblíbená Holba Šerák, která získala bronz. Středomoravské pivovary Litovel a Holba Hanušovice se tak znovu prosadily v nejsilněji zastoupené degustační soutěži Česká pivní pečeť, která probíhala tento týden v jihočeském Táboře.

Nealkoholické pivo Litovel Free bodovalo v Táboře už třikrát za sebou. Předloni bylo stejně jako letos zlaté, loni získalo stříbrnou pivní pečeť. Stejně tak Holba navazuje na medailová ocenění v této i ostatních degustačních soutěžích.

Stále se držíme tradiční výroby, která přináší našemu pivu jeho typickou chuť a tím se odlišuje od konkurence. To je spolu s prvotřídními surovinami a výbornou vodou základ úspěchu,“ řekl výkonný ředitel pivovaru Holba Vladimír Zíka.

Ve třinácti soutěžních kategoriích se mezi sebou letos o titul Česká pivní pečeť utkalo celkem 280 vzorků piv, které hodnotilo osmaosmdesát odborných degustátorů.

České pivní pečetě udělovala komise složená z odborných degustátorů, především sládků. Ti posuzovali vzhled, chuť, hořkost a říz.

O vysoké prestiži soutěže o Českou pivní pečeť svědčí účast sedmašedesáti pivovarů, z toho devíti zahraničních.

Zdroj: Zprávy iDnes.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI