Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Anheuser splnil ziskem v Q3 odhady; mlčí o převzetí

Co se píše o pivovarech a pivu


Anheuser splnil ziskem v Q3 odhady; mlčí o převzetí

[pátek, 7. listopad 2008]

Přední americká pivovarnická skupina Anheuser-Busch ve čtvrtek vykázala čtvrtletní zisk v souladu s odhady Wall Street a pomlčela o svém převzetí, které plánuje belgická společnost InBev.

Výrobce piv Budweiser a Michelob, který již minulý měsíc oznámil čtvrtletní prodeje, uvedl, že čistý zisk ve třetím čtvrtletí klesl na 666 milionů dolarů čili 90 centů na akcii ze 707 milionů neboli 95 centů na akcii před rokem.

Po vyloučení jednorázových položek, jako příjmu z prodeje amerických distribučních práv pivovaru Grolsch či nákladových položek spojených s transakcí InBevu, Anheuser vydělal 1,05 dolaru na akcii, v souladu s očekáváním analytiků oslovených firmou Reuters Estimates.

Čisté čtvrtletní tržby stouply o 6,5 procenta na 4,92 miliardy dolarů. Anheuser minulý měsíc oznámil, že čtvrtletní prodej piva ve Spojených státech z hlediska objemu vzrostl o 2,3 procenta a prodej z velkoobchodu do maloobchodu stoupl o 3,6 procenta. Tyto výsledky někteří analytici označili za nejlepší od roku 2000.

InBev, který ve čtvrtek rovněž oznámil čtvrtletní výsledky, trvá na tom, že dokončí plánované převzetí

Anheuseru za 52 miliard dolarů do konce roku navzdory bouři na finančních trzích. Ta jej minulý měsíc přinutila odložit emisi akcií s přednostním právem úpisu za 9,8 miliard dolarů.

Zdroj: Finance.cz | Autor: Reuters

[AB InBev] 09:41 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI