Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Africká reklama na írske pivo

Co se píše o pivovarech a pivu


Africká reklama na írske pivo

[pátek, 12. září 2008]

Keď sa povie írske pivo, väčšinou sa myslí Guinness. Ak je však reč o pive Guinness, väčšina ľudí z marketingovej branže si v momente spomenie na megalomanské reklamy. Pozrite si ďalší výtvor zo série guinnessovskej epochy.

O tom, že reklama na írske pivo nemusí pochádzať práve z Írska svedčí aj najnovší televízny spot z dielne britskej a africkej pobočky agentúrnej siete Saatchi & Saatchi. Pôvodne bol spot určený pre africký a karibský trh, no svoje miesto si našiel aj v Írsku.



Televízna reklama zachytáva rozprávanie mladého muža, ktorý postupne odhaľuje príbeh o vzniku piva Guinness. Ústredným motívom je pritom štvorpintový pohár, ktorý je stelesnený v podobe zúriaceho tornáda. Dejová línia kopíruje výrobný proces, ktorým Guinness už takmer 250 rokov prechádza. V závere je mohutný vzdušný vír pohltený prístrojom a následne uzavretý do fľaše Guinness.

Televízny spot pre Írsko bude prispôsobený európskym spotrebiteľom. V africkej verzii je totiž uvedený fľaškový Guinness, pričom vo všeobecnosti obľubujú Európania čapované pivo. Fľašu tak nahradí typický symbol írskeho piva, 4-pintový pohár.

Reklama je súčasťou kampane „Greatness“ (veľkosť, sila), ktorú pre Guinness pripravuje agentúra Saatchi & Saatchi.

Predchádzajúce reklamy na Guinness:




Zdroj: Marketér.sk


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI