Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Guinness chce nový pivovar

Co se píše o pivovarech a pivu


Guinness chce nový pivovar

[pátek, 12. září 2008]

Írska pivovarnícka skupina Guinness postaví v meste Leixlip západne od Dublinu nový hlavný pivovar. Ten je súčasťou plánu skupiny Diageo, majiteľa pivovarov, na zníženie nákladov a zvýšenie výkonnosti s cieľom posilniť írsku značku v boji s rastúcou konkurenciou z východnej Európy a Ázie.

Firma sa tak zároveň vracia ku svojim koreňom, pretože v Leixlipu začal v roku 1755 Arthur Guinness variť známe čierne pivo. Do Dublinu ju presunul o štyri roky neskôr. Diageo plánuje do roku 2013 prepustiť zhruba polovicu zamestnancov a investovať 650 miliónov eur (takmer 20 miliárd korún) do výstavby nového a modernizácie súčasného pivovaru v Dubline. Tiež zatvorí dva pivovary v mestách Dundalk a Kilkenny.

Varenie piva by sa malo v budúcnosti sústrediť práve na nový pivovar v Leixlipue, ktorý má vyrábať na vývoz Guinness, ale tiež ďalšie značky anglického piva a ležiakov ako Smithwicks a Harp a zahraničné značky vyrábané v rámci licenčnej dohody. Pôvodný dublinský pivovar by mal vyrábať Guinness najmä pre írsky a britský trh a zároveň slúžiť ako turistická atrakcia.

Zmeny majú pomôcť predaju piva Guiness, ktorého sa za minulý rok predalo v Anglicku menej o tri a v Írsku o sedem percent.

Zdroj: SME.sk


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI