Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Festival piva v Roštíně

Co se píše o pivovarech a pivu


Festival piva v Roštíně

[čtvrtek, 7. srpen 2008]

ro mnohé je to ta nejpříjemnější letní kombinace. Pivo a hudba. V míře vrchovaté se jí dostane už od zítřka všem návštěvníkům Slavností piva v rekreačním areálu Kamínka u Roštína.

Pořadatelé se letos snažili a na oslavu zlatavého nápoje nalákali hodně zvučná jména. Povedlo se jim ulovit kapelu Divokej Bill, která dopředu avizovala, že letos v létě příliš vystupovat nechce, nebo slovenské No Name. Přijedou také skupiny Arakain, Škwor neboWalda Gang. „Zajímavé bude také vystoupení skupiny, jež si říká Legendy se vracejí. Je to kytarové uskupení kolem prezidenta hudební akademie Petra Šišky a Romana Izaiáše z Dogy, kteří zahrají akusticky,“ přiblížil program hlavní organizátor Lubomír Zakravač.

Oproti klasickým festivalům by na Kamínce pivo nemělo hrát druhé housle, veškeré dění se bude točit kolem něj. „Už teď můžu slíbit minimálně patnáct druhů piv ze sedmi pivovarů. Kromě klasických značek, jako je Pilsner Urquell, Radegast nebo Staropramen, nabídneme také méně známé pivo Svijany. Milovníci tohoto nápoje dostanou k ochutnání kvasnicové nefiltrované nebo klášterní pivo,“ vypočítal část tekutých lákadel Zakravač.

Nebude se však pít jen tak, pro návštěvníky se chystá hned několik soutěží. „Lidé se mohou zúčastnit třeba soutěže s názvem pivní moták. Desetkrát musí oběhnout pivní sud a po tomto výkonu pak ještě najít hostesku s půllitrem a ten vypít,“ popsal jednu ze záludných disciplín pořadatel. Návštěvníci si to mohou rozdat i ve štafetách a dalších soutěžích, které se už za několik ročníků festivalu ustálily. „Některé už ale bohužel nepořádáme. Dřív se porovnávala i pivní břicha, ale jeden z účastníků měl takové míry, že už by ho asi nikdo nepřekonal,“ popsal se smíchem Zakravač. Zájemci si mohou na místě také zdarma nechat nakreslit vlastní karikaturu. Kdo se chce na Slavnosti piva vypravit, má ještě dnes možnost koupit zvýhodněnou dvoudenní vstupenku. Lístek dostane v předprodeji za 350 korun. Na místě se bude platit o stokorunu víc.

Zdroj: MF Dnes.cz | Autor: Martina Fojtů


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI