Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Užijte si relax v pivních lázních

Co se píše o pivovarech a pivu


Užijte si relax v pivních lázních

[čtvrtek, 7. srpen 2008]

Každý určitě zná ten pocit naprosté únavy a vyčerpanosti po dlouhém pracovním týdnu. A většina z nás v této chvíli zatouží alespoň po kratičkém odpočinku. Takovým příjemným relaxem mohou být třeba pivní lázně. Zlatavým mokem nelze svlažit pouze hrdlo, ale také tělo.

Foto

Rádi byste si odpočinuli, ale klasické procedury a wellness centra vás nebaví? Jeďte do pivních lázní! Pivní lázně jsou skvělou novinkou, která pro vás bude příjemnou a vítanou změnou! Kromě koupele si můžete dopřát také léčebnou kúru, masáže i zábaly a co víc – zároveň u toho můžete popíjet pivo.

Znovuzrozená z pivní pěny

Hlavní složkou pivní lázně je voda o teplotě asi 35 °C, obohacená přísadami, ze kterých se vaří pivo (kvasnice, chmelové mláto nebo sladový šrot) a drcenými bylinkami. Množství a pořadí přidávání jednotlivých složek se bohužel nedozvíme, jelikož se samozřejmě jedná o obchodní tajemství. V každých lázních narazíte na odlišné složení koupele, ale v zásadě budou všechny stejné. Vychladnutí lázně zabraňuje dřevo, ze kterého jsou kádě vyrobeny. Hladina vody je pokryta charakteristickou pivní pěnou a prostor aromatizován vůní čerstvě uvařeného piva.

Co vás vlastně čeká?

Pocit jako v sedmém nebi! Pivo, respektive jeho složky, se vám do organismu dostávají doslova celým tělem. Ke koupeli totiž dostanete také třetinku vychlazeného piva. Příznivá teplota vody postupně způsobí mírné zvýšení srdeční činnosti a aktivaci krevního oběhu v celé cévní soustavě. Lázeň prohřeje pokožku a uvolní póry, kterými se při pocení odplavují z podkoží škodlivé látky. Chmelové mláto působí jako očistný peeling odstraňující z těla unavené části kůže.

Doba pobytu v lázni je dvacet minut. Po uplynutí této doby buď půjdete na objednanou masáž, nebo do relaxační místnosti, kde budete asi třicet minut odpočívat. Tam vás zabalí do prostěradla a do deky. Při tlumeném osvětlení, relaxační hudbě a optimálně teplotě přichází fáze uvolnění. A ke správnému uvolnění je vám poskytnuta další sklenička vychlazeného piva. Prohřáté tělo dokončuje fázi pocení, srdeční činnost se zklidňuje, pozvolna klesá krevní tlak, uvolňují se svaly a obnovuje tělesná energie.

Očištěná pokožka přijímá prospěšné látky, které po koupeli na kůži ulpěly a postupně se vstřebávají póry do podkoží. Po koupeli ani po relaxaci se nesprchujte alespoň šest hodin, jinak procedura nebude mít ty správné účinky.

Zdroj a foto: Móda.cz | Autor: Blanka Florová


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI