Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Nová webstránka nabáda k zodpovednému prístupu pri pití alkoholu

Co se píše o pivovarech a pivu


Nová webstránka nabáda k zodpovednému prístupu pri pití alkoholu

[neděle, 3. srpen 2008]

Skupina SABMiller spustila novú webstránku www.TalkingAlcohol.com. Jej účelom je poskytnúť dospelým spotrebiteľom kompletné informácie o alkohole, od výroby piva až po jeho účinky na ľudské telo a docieliť tak, aby boli dostatočne zodpovední pri požívaní alkoholických nápojov.

Webová stránka obsahuje okrem iného aj sekciu „alkohol a tvoje telo“, ktorá zahŕňa aj interaktívny výlet po ľudskom organizme a vysvetľuje, ako je alkohol absorbovaný a následne spracovávaný. Táto stránka, ako jediná, informuje spotrebiteľa o faktoch týkajúcich sa obsahu a zložení (napr. obilných zŕn a uhľohydrátov) 100 značiek pív na celom svete. Stránku www.TalkingAlcohol.com vytvorila skupina SABMiller, jedna z najväčších spoločností zaoberajúcich sa výrobou piva na svete a ide o prvú celosvetovú iniciatívu takéhoto druhu. Na Slovensku je skupina SABMiller zastúpená spoločnosťou Pivovary Topvar, a.s.

Pre vytvorenie internetovej stránky boli potrebné rozsiahle informácie z uznávaných zdrojov, pričom prebehli tiež konzultácie s medzinárodnými odborníkmi. Dr Alfred I. Neuget, profesor medicíny a epidemiológie na Columbijskej Univerzite povedal: “Webová stránka na mňa zapôsobila. Obsah je veľmi prehľadný a pre bežného človeka jednoducho pochopiteľný, avšak nie triviálny.“

Drahomíra Mandíková, manažérka pre vonkajšie vzťahy, spoločnosti Pivovary Topvar, a.s., dodáva: „Veríme, že pre väčšinu spotrebiteľov je naše pivo jednou z vecí, ktorá patrí k pôžitkom, zaujímame sa ale aj o neblahé následky nezodpovedného požívania alkoholu. S TalkingAlcohol.com veríme, že dospelým pripomenieme, aby nezabudli na zodpovedné rozhodnutia, pokiaľ ide o alkohol.“

Webová stránka bola vytvorená v anglickom jazyku a v najbližších mesiacoch bude dostupná aj v češtine, poľštine, ruštine, španielčine a taliančine.

Zdroj: Tisková zpráva Pivovarů Topvar

[SABMiller] 23:25 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI