Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Fúze InBevu a Anheuseru se odkládá. Kvůli ceně

Co se píše o pivovarech a pivu


Fúze InBevu a Anheuseru se odkládá. Kvůli ceně

[čtvrtek, 26. červen 2008]

Spojení amerického Anheuser-Busch s belgickým InBevem se odkládá. Nabídku na převzetí v hodnotě 46,3 miliardy dolarů vedení americké pivní jedničky odmítne. Informace zveřejnil deník The Wall Street Journal s odvoláním na dobře informovaný zdroj.

Namísto převzetí a vzniku největšího výrobce piva na světě tak dojde na restrukturalizaci. Počítá se s propouštěním i snižováním nákladů.

K obnovení jednání ale údajně může dojít kdykoliv. Podle expertů jde pouze o první krok v sérii vzájemných jednání, která by mohla vytáhnout konečnou cenu nad 70 dolarů za akcii.

Anheuser - Busch v USA vede

Anheuser-Busch je největší americký producent piva s podílem 48,5 procenta. Firma vede po celém světě řadu právních sporů s českobudějovickým Budvarem o značky Budweiser a Bud.

Od počátku se proti jednání stavěli původní majitelé, rodina Buschů. Jejich podíl je však zanedbatelný, a rozhodnutí tak zůstává v rukou managementu.

Druhým největším akcionářem Anheuseru je známý investor Warren Buffett, který má na firmě pět procent akcií.

InBev vévodí i v Čechách

Společnost InBev vznikla v roce 2004 spojením belgického pivovaru Interbrew a brazilské nápojové společnosti AmBev.

Nyní je jednou z největších pivovarských skupin v západní Evropě i Latinské Americe.

Na českém trhu má InBev se značkami Staropramen, Ostravar a Braník asi patnáctiprocentní podíl. Loni o pozici největšího světového výrobce piva InBev připravila skupina SABMiller, který vlastní Plzeňský Prazdroj.

Zdroj: Aktuálně.cz

[AB InBev] 11:52 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Moro

čtvrtek, 26. červen 2008
18:17

Moro

Tak SABMiller je jednička? Zajímalo by mě, kde (a zda vůbec) se takový ofiko žebříček dá stáhnou/zjistit nebo se čerpá jen v výročních zpráv těcto gigantů....


napsal(a): Moro [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI